Observera arbetsgivare nr 20 2017  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Förhandsinformation inför årets novemberinsamling av lönestatistik
 
Under november månad sker den årliga insamlingen av lönestatistik inom Svenska kyrkan. Den partsgemensamma lönestatistiken sammanställs och presenteras följande år på våren. Den insamlade statistiken används också till den obligatoriska insamlingen Lönestrukturstatistik, som Statistiska centralbyrån (SCB) på uppdrag av Medlingsinstitutet samlar in från ett urval av Svenska kyrkans arbetsplatser. 

Tidigare har SCB hanterat båda undersökningarna. Från och med i år har vi en ny leverantör för den partsgemensamma lönestatistiken, Statisticon AB. Statisticon kommer att sköta insamlingen och levererar sedan de underlag som SCB behöver ur det statistikunderlag som samlas in. Det blir alltså bara en insamling, precis som vanligt.

De församlingar eller pastorat som SCB kommer att begära in uppgifter om till Lönestrukturstatistik 2017, kommer under första veckan i september att få ett brev från SCB som informerar om att arbetsplatsen är med i den undersökningen och att inlämningen av uppgifter är obligatorisk. Brevet är endast en förhandsinformation, då själva insamlingen sker i november liksom tidigare år.

Årets insamling kommer att ske på samma sätt som tidigare, med endast ett tillägg, att även kommunkod där den anställde har sin arbetsplats ska rapporteras per person. I övrigt gäller samma postbeskrivning för insamlingen.

Därför bör ni redan nu ta kontakt med den lönesystemleverantör som hanterar arbetsplatsens löner och förvarna dem om att förändringen kommer att behöva göras i de textfiler som skickas digitalt vid insamlingen. 

Läs mer om lönestatistiken här
 
 
Vilka får det här nyhetsbrevet?
 
Nyhetsbrevet skickas till dig som
  • anmält dig som prenumerant
  • tidigare prenumererat på Observera via e-post
  • alla församlingars, pastorats och stifts allmänna e-postlådor.
För att anmäla dig som prenumerant till Observera klicka här.

Du kan enkelt skicka brevet vidare till någon som du tror är intresserad genom att klicka på "Skicka vidare" längst upp i brevet.