SKL välkomnar välfärdssatsningar​
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
SKL välkomnar välfärdssatsningar
 
I budgetpropositionen finns flera större satsningar på välfärden under de kommande åren. Mest glädjande är en permanent höjning av de generella statsbidragen från 2019 och framåt.
 
– Från och med nästa år förväntas behovet av välfärd öka snabbare än vad intäkterna gör. Det är en situation som kräver stöd från staten och därför är satsningar på vård, skola och omsorg välkomna, säger Lena Micko, ordförande för SKL.
 
 
Play movie
Så blev sommaren i vården 2017
 
Trots en periodvis ansträngd situation på sina håll har landstingen och regionerna ändå sammantaget levererat en god och säker vård i sommar. Det visar en enkät från SKL.
Förlossningsvården överlag välfungerande
Lagändring krävs för en jämlik socialtjänst
 
Gör det möjligt att samla in personnummerbaserad statistik nationellt. Syftet är att öka kunskap och stärka kvalitet vad gäller förebyggande stöd och insatser till samhällets mest utsatta.
Debattartikel av Hans Karlsson, SKL
 
 
Vd-krönika
Viktigt besked för digitaliseringsarbetet
 
 
Nästa år får Sverige en myndighet för digitalisering. Något SKL länge efterfrågat. Beskedet ger bättre förutsättningar att växla upp digitaliseringsarbetet.
 
 
 
Mer från SKL
 
Viktiga satsningar på vuxenutbildning
Per-Arne Andersson, SKL, skriver på Skolbloggen regeringens budgetsatsningar på vuxenutbildning: "Välkommet, men utbyggnaden ska ske på kort tid, den kräver medfinansiering och bristen på lärare är mycket stor. Huvudmän och stat kommer att behöva kroka arm."
Skolbloggen
 
 
Älmhult är årets tillväxtkommun
Älmhult har utsetts till Årets tillväxtkommun av Arena för Tillväxt och konsultföretaget Sweco, som nu delar ut utmärkelsen för tjugonde året i rad.
Pressmeddelande

 
 
 
Minskad sjukfrånvaro är en högprioriterad utmaning
Skillnaderna i sjukfrånvaro mellan kvinnor och män är vår största utmaning. Det är en utmaning för hela arbetsmarknaden, men som blir särskilt tydlig i kvinnodominerad verksamhet, skriver Agneta Jöhnk, SKL, i en kommentar till Svenskt Näringsliv.
Arbetsgivarbloggen
 
 
Nytt från omvärlden
 
Höstbudgeten presenterad
Regeringen har presenterat årets budgetproposition. 
Samlingssida för höstbudgeten

Rekordmånga kommuners företagsklimat får högt betyg
Rekordmånga kommuner får högt betyg i Svenskt Näringslivs senaste studie av företagsklimatet.
Svenskt Näringslivs kommunrankning

Socialstyrelsens uppföljning av diabetesvården
Socialstyrelsen gör uppföljningar av de nationella målnivåer som fasttställts för diabetesvården. En första uppföljning av målnivåerna visar att det är en bra bit kvar innan landsting och regioner når upp till målen.
Uppföljningen visar också positiva resultat