Observera arbetsgivare nr 26 2017
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Allvarligt fel i artikeln i Kyrkans Tidning idag
 
I dagens artikel i Kyrkans Tidning om de påståenden som Kyrkans Akademikerförbund har gjort, finns ett allvarligt fel. Det står att arbetsgivarorganisationen skulle ha rekommenderat arbetsgivarna att "inga löneförhandlingar ges till medlemmar i Kyrkans akademikerförbund tills vidare". Det är fel.

Vi har hela tiden kommunicerat till Svenska kyrkans arbetsgivare att påkallade förhandlingar måste genomföras, men eftersom det i gällande avtal med Kyrkans Akademikerförbund inte finns något framförhandlat löneökningsutrymme för 2017, rekommenderar arbetsgivarorganisationen att inga löneökningar medges till medlemmar i Kyrkans Akademikerförbund i dagsläget. 

Den arbetsgivare som ändå väljer att ge löneökningar till medlemmar i Kyrkans Akademikerförbund, riskerar att få ge ytterligare en löneökning för 2017 om Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation i framtiden tecknar avtal med Kyrkans Akademikerförbund. 
 
 
Vilka får det här nyhetsbrevet?
 
Nyhetsbrevet skickas till dig som
  • anmält dig som prenumerant
  • tidigare prenumererat på Observera via e-post
  • alla församlingars, pastorats och stifts allmänna e-postlådor.
För att anmäla dig som prenumerant till Observera klicka här.

Du kan enkelt skicka brevet vidare till någon som du tror är intresserad genom att klicka på "Skicka vidare" längst upp i brevet.