Nytt digitalt verktyg för personer som upplever stressreaktioner på grund av svåra händelser eller stora livsomställningar och som på egen hand vill försöka förbättra sitt mående. 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
"Om ett får kan anstränga sig för att anpassa sig efter en människas förmåga, så borde vi som organiserar samhället också kunna det"
Ing-Marie Wieselgren i Tankar för dagen (Sveriges Radio P1)
 
Nytt verktyg för egenvård vid psykisk ohälsa
 
Ett nytt digitalt verktyg kallat SAHA har tagits fram för personer som upplever stressreaktioner på grund av svåra händelser eller stora livsomställningar och som på egen hand vill försöka förbättra sitt mående. Verktyget baseras på principerna för KBT och finns på svenska, engelska och arabiska.

Till verktyget SAHA - Stress och Hälsoråd
Förebyggande insatser till barnet när föräldern har en psykisk sjukdom
 
Nytt faktablad har publicerats från Folkhälsomyndigheten. Faktabladet summerar resultat från en systematisk översikt av översikter som undersöker om förebyggande insatser till familjer med psykisk sjukdom kan förbättra barnens psykiska hälsa och stärka skyddande faktorer. 

Läs faktabladet på Folkhälsomyndighetens hemsida
KOM IHÅG! Etikseminarium om asylsökande och nyanländas hälsa
 
Etikseminarium i Stockholm 25 oktober 2017. Välkommen till ett etikseminarium rörande asylsökande och nyanländas hälsa. Frågor om människovärde såväl som om samhällets och det egna ansvaret att agera på sätt som är förenligt med de egna värderingarna blir nyckelfrågor under seminariet. 

Välkommen med din anmälan
Nationell Kartläggning av specialistpsykiatrin 
 
För femte gången i ordningen genomfördes under våren 2017 en kartläggning av specialistpsykiatrin i Sverige. Kartläggningen omfattar siffror från 2016 i samtliga landsting och regioner. 

Läs mer
KOM IHÅG! Inspirationsdag om anhörigstöd
 
Inspirationsdag om anhörigstöd 20 oktober 2017. Välkommen till en inspirationsdag om stöd till anhöriga till personer med psykisk ohälsa. Dagen vänder sig främst till personal inom kommunens anhörigstöd, handläggare och arbetsledare inom socialtjänsten, personal och chefer inom landstingspsykiatrin, utbildningsansvariga inom vård och omsorg, studieförbund samt representanter för berörda brukarorganisationer.

Läs programmet (PDF)
Mötescirkeln - för dig som arbetar med Samordnad individuell plan (SIP)
 
Mötescirkeln är framtagen för dig som arbetar med SIP-möten. Syftet med cirkeln är att skapa trygga möten för alla deltagare. Cirklar finns riktade till sex olika målgrupper:
  • Ordförande
  • Personal
  • Vuxna
  • Föräldrar
  • Ungdomar samt övriga.
Läs mer och beställ mötescirklar på Uppdrag Psykisk Hälsas hemsida