Här får du nyheter från utbildningsnämndens sammanträde i september:
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
NYHETSBREVET FÖR DIG INOM FÖRSKOLA & SKOLA I NACKA
Det här nyhetsbrevet riktar sig till dig som arbetar inom förskola och skola i Nacka. Avsändare är utbildningsenheten i Nacka.

Nyheterna nedan ger ditt ett urval av ärendena på utbildningsnämndens sammanträde den 21 september 2017.

Alla handlingar för sammanträdet finner du här
 
Förslag på nya checknivåer samt regeländring för fritidsklubben
 
Utbildningsnämnden har beslutat föreslå nya checknivåer för grundskolan och grundsärskolan. Dessutom har nämnden beslutat att föreslå fritidsklubbens verksamhet för elever 10–12 år i fortsättningen även ska innefatta alla skollov och vara anpassad efter föräldrar och elevers vistelsebehov. Beslut fattas av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i november.
Läs hela nyheten
VÅGA VISA – två av Nackas förskolor framhålls som goda exempel
 
Våren 2017 genomfördes observationer på sju förskolor, två grundskolor och en gymnasieskola i Nacka inom ramen för utvärderingssamarbetet VÅGA VISA.

Observationerna visar på väl fungerande verksamhet inom förskolor och skolor i Nacka och flera enheter får bedömningar som ligger mycket högt.
Läs hela nyheten
Nackas grundskoleelever fortsätter att ha goda resultat
 
En färsk resultatredovisning visar att Nackas grundskoleelever fortsätter att ha goda resultat.

Meritvärdet i årskurs 9 ligger på en hög nivå, liksom andelen elever som blev behöriga till gymnasieskolan, även om andelen har minskat något sedan föregående år. Totalt var det 76 elever som inte blev behöriga till gymnasieskolan när de gick ut årskurs 9.
Läs hela nyheten 
Så här valde eleverna till gymnasiet år 2017
 
I våras valde drygt 30 469 elever i Stockholms län gymnasieskola inför läsåret 2017/2018. Av dem var knappt 1 300 ungdomar folkbokförda i Nacka.

Av de sökande Nackaungdomarna fick 62 % sitt förstahandsval tillgodosett.
Läs hela nyheten
 
 
Nästa nyhetsbrev kommer efter utbildningsnämndens sammanträde den 8 november. Har du frågor eller synpunkter? Skriv gärna till utbildningsenheten@nacka.se