Välkommen till extra stämma och kväll med framtidsfrågor

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Som vanligt - fast inte riktigt
 
Temperaturen har sjunkit till normal oktobernivå och på gågatorna i Los Cristianos hörs varje dag allt fler svenska röster. Hösten är här och vi drar igång de flesta av våra aktiviteter – fast på andra platser än vi brukar.

Hittills har vi utöver det vanliga arbetet med barnkörer, Kanelbulleklubben och ungdomsgruppen hållit beredskapsmöte för resebolag, organisationer, kyrkor och andra som möter skandinaver på ön. Senare i veckan är alla reseledare på södra Teneriffa inbjudna till informationsträff. Kyrkokören har börjat öva och snart startar även Luciakören (båda i Norska sjömanskyrkan). Höstens första pilgrimsvandring ordnas den 2 november och SoS/Femina börjar mötas den 17 november. För att nämna några.
 
Provisorisk expedition i skolan
 
Kyrkans personal har bytt den tillfälliga kontorslokalen i Svenska skolan mot en annan tillfällig lokal, vägg i vägg, där vi inte längre kan ta emot besök.

Istället plockar vi fram fåtöljer och bord för en provisorisk expedition. Måndag, onsdag och fredag kl. 10-12 finns vi i skolans hall, på bottenvåningen, för att svara på frågor, hjälpa till med levnadsbevis och magasinerade väskor eller bara ta en liten pratstund med stödmedlemmar och andra.
Absolut rörigt och dammigt - men renoveringen i kyrkan går definitivt framåt.
Köket har fått nytt väggkakel och golvklinker, nya handikapptoaletten har kaklats och elkablarna runt om i huset dinglar inte riktigt lika fritt som för en vecka sedan. 
Samtidigt har diverse färgsprickor och fula fläckar på väggarna på olika håll i huset spacklats över för ommålning. Det blir verkligen ett lyft!
 
Ny församlingsordning ska klubbas.
Välkommen till extra stämma
 
Du som är stödmedlem i vår församling är varmt välkommen till en extra kyrkostämma onsdag den 22 november kl. 17. Vi ska då rösta fram en ny församlingsordning (församlingens stadgar) som bättre motsvarar de regler (kyrkoordningen) som gäller för Svenska kyrkan och är anpassad till församlingens lokala behov. Du kan läsa förslaget till församlingsordning på hemsidan eller hämta ditt eget exemplar i vår tillfälliga expedition i Svenska skolans lokaler (måndag, onsdag, fredag kl. 10-12).
Framtidsfrågor på första Mitt i byn
 
Start för Mitt i byn 22 november.
Samma dag som församlingen håller sin extrastämma, alltså den 22 november, arrangerar vi höstens första Mitt i byn, kl. 19.

Då bjuder vi in till ett samtal om församlingens framtid och café där vi hoppas kunna räta ut en del frågetecken.

Medverkar gör bland andra medlemmar ur vårt kyrkoråd och stf utlandschef Lena Brolin från utlandskyrkans ledning i Uppsala.