Upphandlingsmyndigheten har tagit fram ett nytt stöd för hur du och din organisation kan arbeta med att förebygga och identifiera korruption i offentlig upphandling i olika delar av inköpsprocessen.

Källa: Upphandlingsmyndigheten
Äldre och deras anhöriga upplever det ofta som krångligt att flytta till ett äldreboende eller få hemtjänst. ”Vi vill göra det enklare att hitta det som passar varje individ”, säger Fanny Falkenberg, en av initiativtagarna till sajten Seniorval.se, som är en guide genom den snåriga processen.

Källa: Svenskt Näringsliv
SKL välkomnar att utredningen har genomförts, men anser att utredningens förslag i vissa fall inte är tillräckligt genomarbetade och konsekvensbeskrivningen otillräcklig. SKL kan också konstatera att utredningen i sina förslag fokuserar mer på ökad reglering än att skapa bättre förutsättningar för samverkan och lärande, vilket är motstridigt i relation till utgångspunkten om en övergripande styrning baserad på tillit och förtroende. SKL avstyrker därför i sitt remissyttrande flera av utredningens förslag.

Källa: SKL
Årets tema är: “Det nya Sverige”. Den svenska välfärden förändras i takt med nya tider, nya utmaningar och nya möjligheter. Digitalisering, innovationer och nya idéer för bättre verksamheter är en förutsättning för att behålla en välfärd i världsklass. Mässan äger rum i Göteborg 14 - 16 november.

Källa: SKL
Äldreomsorgen har aldrig varit så välfinansierad som idag. Många menar också att kvaliteten är högre än någonsin. Ändå möts vi ofta av braskande rubriker där verksamheter kritiseras. Men vad är egentligen kvalitet, hur bedömer vi det och hur arbetar vi med det? Välkommen till en heldag på SKL med fokus på särskilt boende.

Källa: SKL
I oktober gick Trafikverket in som samarbetspartner i Upphandlingsmyndighetens EU-finansierade projekt Sysselsättning genom offentlig upphandling. Myndigheten blir därmed den sjätte samarbetspartnern i projektet.

Källa: Upphandlingsmyndigheten
SKL ställer sig i huvudsak bakom de förändringar som föreslås i utredningen ”Utökade möjligheter till utbyte av läkemedel” (Ds 2017:29). Ett flertal av de förslag till ändringar som föreslås har tidigare lyfts fram som angelägna åtgärder av förbundet. Det gäller t.ex. förslaget om utökat utbyte in i läkemedelsförmånerna, respektive de avvägningar och förslag som avses gälla för förskrivare och expedierande farmaceut avseende möjligheter att motsätta sig utbyte.

Källa: SKL
SKL tar inte ansvar för det som skrivs på de externa sidorna.