Extratjänster – en tillgång för hela verksamheten
 
I Nacka kommun finns det möjlighet att anställa extratjänster. Det innebär att arbetsgivaren får en extra resurs och full ekonomisk ersättning, och på samma gång får en arbetssökande chans att komma in i arbetslivet. På Ringgårdens förskola har Eden Ogbay haft en extratjänst sedan i slutet av maj. ”Hon är en tillgång för hela verksamheten” säger Victoria Blom, biträdande rektor och förskolechef.

Läs artikeln här!
Tryggt och bra för integrationen att bo i privatbostad
 
Både de som hyr ut en bostad till kommunen och de som bor där känner sig trygga och tycker att lösningen är bra för integrationen, visar en undersökning som Nacka och Värmdö kommuner har gjort.

Här kan du läsa mer.
Jobskills.se förbereder arbetssökande och nyanlända för jobb
 
Med det digitala verktyget jobskills.se kan nyanlända och arbetssökande registrera sina tidigare erfarenheter och kunskaper på sitt modersmål och få det översatt till svenska.

Läs mer här.
Nytt språkcafé i Dieselverkstaden
 
Under hösten har det startats flera språkcaféer. Nu har turen kommit till Dieselverkstadens bibliotek.

Läs artikeln där en volontär berättar...
Vill du bli en startkompis?
 
Nu kan du som Nackabo bidra till ökad gemenskap i kommunen genom promenader. Anmäl dig som startkompis och lär känna en ny person.

Här finns mer information.
Stöd för effektivare väg mot egen försörjning
 
Meeting Point öppnade sin lokal i Orminge centrum i september och arrangerar i samarbete med myndigheter, civilsamhället, ideella organisationer och näringslivet olika aktiviteter för Nackabor. Målet med verksamheten är att ordna möten, seminarier och event som främjar vägen till egen försörjning och skapar förståelse i samhället för olika frågeställningar.

Läs mer här!