Nypremiär i köket och dags att boka julbord

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Efter snart två månader med byggdamm och röra börjar vi nu se slutet på renoveringen av vår kyrka. Det mesta av köksutrustningen är på plats och en ny elcentral har installerats på utsidan av pation. Den 4 december öppnar vi servering och kyrka igen. Fram tills dess har vi endast öppet för enstaka aktiviteter.
Extra stämma om ny församlingsordning 
 
I veckan höll församlingen en extra kyrkostämma för att godkänna en ny församlingsordning. Förutom att den gamla innehåller ett par felaktigheter behöver den uppdateras så att den uppfyller dagens och framtida behov. En punkt som ska ändras och som diskuterades på stämman var antalet ledamöter i kyrkorådet som enligt det nya förslaget ska sänkas. Innan församlingsordningen blir giltig måste den även godkännas vid ordinarie stämma som hålls under våren. 
Framtidskväll på Mitt i byn
 
Minskad personalstyrka och juridisk genomgång av alla utlandsförsamlingar. Det var några av de saker som togs upp vid höstens första Mitt i byn, som hölls samma dag som stämman. Församlingens café och framtid var ämnet för kvällen som inleddes med en kort genomgång av de senaste årens utveckling: Från tio anställda för tio år sedan till fem i dag. Men dubbelt så många besökare. 

Från utlandskyrkans centrala ledning medverkade stf utlandschef Lena Brolin som bland annat berättade om den stora juridiska genomlysning som nu görs av alla utlandskyrkor och förklarade varför församlingen inte längre kan rekrytera ungdomsvolontärer. Att personalstyrkan är så gott som halverad kommer att märkas. Men tillsammans kan vi göra mycket! Alla goda krafter behövs och ideella medarbetare är varmt välkomna!

Läs även artikel i Kyrkans tidning om förändringarna på Teneriffa.
Församlingen driver vidare
 
Det blir församlingen som driver serveringen när den öppnar igen i december, inte någon extern operatör.
Efter att ha fått klartecken från utlandskyrkans tillfälliga ledning började församlingen i somras och i början av hösten arbeta för att lägga ut caféverksamheten på en extern entreprenör. Den nya ledning för utlandskyrkan som tillträdde i oktober vill dock vänta med en sådan lösning. Istället anställer församlingen en ny medarbetare i kök och servering som under högsäsong ska arbeta tillsammans med vår husmor Erika Raunama.
Dubbelt adventsfirande
 
I år blir det advent dubbelt upp i kyrkan. På första advent, söndag den 3 december, firar vi först en gudstjänst på eftermiddagen kl. 14 med barnkörerna. Därefter högmässa på vanlig tid, kl. 17. Då medverkar Kyrkokören.

Det brukar bli trångt i kyrkan på första advent. Därför delar vi ut gratisbiljetter till de båda gudstjänsterna så att det inte blir överfullt. Hämta din biljett i vår expedition i förväg, då vet du säkert att du får plats.
Dags att tänka på julbordet
 
Det börjar bli tid att fundera på var och hur sillen och köttbullarna och skinkan ska avnjutas. Du som är stödmedlem i församlingen har förtur i anmälan till årets julbord.  

På julafton kl. 17 samlas vi kring alla läckerheter i kyrkan. Klockan 23.00 firar vi sedan midnattsmässa.

Antalet platser är begränsat så det är viktigt att du anmäler dig i förhand. Alla hjälps åt med förberedelserna på olika sätt - vi berättar mer om när du anmäler dig.

Du som är stödmedlem kan börja anmäla dig torsdag den 30 november. Du som inte är stödmedlem betalar ett något högre pris och kan börja anmäla dig en vecka senare, det vill säga den 7 december. Den 14 december är sista dag för anmälan. Mer information finns på hemsidan.
Vi tar emot till basaren
 
Har du några prylar över? Skänk dem till vår julbasar! Årets basar hålls den 9 december och vi tar tacksamt emot allt som går att sälja eller lotta ut, till exempel mat, presentkort, julpynt, choklad eller annat. Fram till den 6 december kan vi ta emot.
Och glöm inte att komma den 9! Basaren är öppen kl. 12-14.30. Sista halvtimmen lottar vi ut alla fina priser som kommit in.
Nya expeditionstider
 
Under renoveringstiden har vi haft expedition tre dagar i veckan för att möta gäster och hjälpa till med till exempel levnadsintyg och medlemsärenden.
Vi fortsätter att hantera medlemsärenden, frågor och liknande på fasta tider. Från och med den 28 november finns vår expedition i kyrkan, tisdagar och torsdagar kl. 10.15-12.15. Välkommen in!