Nyhetsbrev Landskrona Foto, December
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Foto: Jenny Ekholm
LANDSKRONA FOTO FESTIVAL 2018
 
Datum är nu bestämt för nästa års Landskrona Foto Festival. Vi gör en tillfällig framflyttning av festivalen med en vecka beroende på att den allmänna valdagen i Sverige nästa år är den 9 september.

Festivalen hålls den 14-23 september och konstnärlig ledning blir även denna gång Jenny Nordquist och Christian Caujolle. Tio dagar av utställningar, seminarier, konferenser, Fotoboksmarknad, Artist talks, Portfolio review, Dummy Award, workshops och fest.

Vi har kunnat glädja oss åt många positiva kommentarer om 2017 års festival. Vår allra bästa festival har varit en vanlig kommentar. Men vi har också identifierat flera viktiga förbättringsområden såsom information, skyltning och att försöka ytterligare koncentrera festivalområdet. Vi vill också utveckla mötesplatserna för festivalbesökarna och bli bättre på festerna. Och vi skall ha riktigt bra och engagerande utställningar.

Välkomna den 14 september och boka redan nu in dagarna i din almanacka!
Foto: Lizette Schaap 

UTOMHUSUTSTÄLLNINGEN ONEPOINTFIVEDEGREES

Första visningsplatsen för utställningen på temat FN:s klimatmål blir Stationstorget i Teckomatorp. Utställningen invigs där torsdagen den 30 november och står där till slutet av januari. Därefter flyttas den till Landskrona.

Utställningen är ett resultat av en Open Call där 94 fotografer lämnade in förslag på bidrag. Resultatet är en utställning med fotograferna Anna Filipova, Swastik Pal, Lizette Schaap och Sebastian Sardi. Till utställningen har det framställts ett häfte med bilder från utställningens fotografer och en text skriven av Jenny Maria Nilsson.

Utställningen i Teckomatorp är en samverkan mellan Landskrona Foto, Landskrona-Svalövs Renhållningsbolag AB, Svalövs kommun och Galleri Tapper-Popermajer. 
 
Foto: Jean Hermanson

URVAL AV JEAN HERMANSSONS FOTOGRAFI PÅ GALLERI TAPPER-POPERMAJER
 
Filmen "Himlens mörkrum" om fotografen Jean Hermanson har skapat ett stort intresse för hans livsverk. Filmen visas på biografer och i början av november på Svt K-Special. Filmen finns även på SVT Play fram till maj 2018.

I samband med utställningen Onepointfivedegrees i Teckomatorp visar Galleri Tapper-Popermajer i samverkan med Landskrona Foto ett urval av bilder från tidigare utställningar. Det är dels de arbetsplatsskildringar från en utställning som Arbetets museum och Malmö museer producerade och visade för drygt tio år sedan och dels ”Dublins barn – det första och sista arbetet” som visades på Landskrona museum för ett år sedan.

Vernissagehelg på Galleri Tapper-Popermajer i Teckomatorps stationshus den 2-3 december 13.00-16.00.

Torsdagen den 7 december kl 18.00 medverkar Himlens mörkrums regissör Nils Petter Löfstedt i ett kvällsprogram och berättar om filmen och Jean Hermansons arbete på galleriet. Även Göran Nyström medverkar och berättar om Landskrona Fotos samlingar.
 
 
landskronafoto.org
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Appstore
Google Play