Just nu: Julkampanjen. Snart börjar Fastekampanjen, på tema Att resa sig starkare
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Ett stort tack - och en riktigt god jul!
 
Ett stort och varmt tack vill vi rikta till alla er som är en del av Svenska kyrkans internationella arbete! Tillsammans gör vi skillnad!
Med förhoppning om en riktigt God jul och ett Gott Nytt År!

Önskar vi på Kyrkokansliets sektion för insamling och engagemang
 
Jag är ett liv - Min röst ska höras. Min önskan är enkel
 
Årets julkampanj pågår för fullt och fortsätter fram till 6 januari.
Målet är att vi tillsammans ska lyckas samla in 42 miljoner kronor till Svenska kyrkans internationella arbete. Du behövs, tack att du är med och sprider budskapet och ber om gåvor!
Information och material för kampanjarbete i församlingen

Julkampanjen på facebook
Gå in och följ Svenska kyrkans internationella arbete på Facebook och hjälp till att dela våra inlägg till dina egna facebookvänner – din hjälp behövs för att nå ut till fler med julkampanjens budskap.
Gå även med i facebookgruppen Svenska kyrkans jul- och fastekampanj för att dela med dig av dina kamp.

Kollekt- och gudstjänstmaterial under julkampanjen
julafton, annandag jul och trettondag jul är det rikskollekt till julkampanjen – kom ihåg att en stark kollektvädjan är viktig för att gudstjänstbesökarna ska få del av julkampanjens budskap och vilja vara med och ge.
Söker du inspiration och underlag inför julens alla gudstjänster?anjaktiviteter och få inspiration av andra som också jobbar med kampanjen.

Följ det aktuella insamlingsresultatet
 
Fastekampanjen 2018 – ATT RESA SIG STARKARE
 
I fastekampanjen 2018, som startar den 11 februari och avslutas den 25 mars, kommer det att vara fokus på vad vårt psykosociala arbete betyder för människor som drabbats av katastrof eller konflikt och tvingats till flykt.
Läs mer här

Vi vill visa vad det är som gör att människor kan gå från att överleva till att leva. Från att få tillgång till det basala, som mat och vatten, till att få kraft till att komma tillbaka till ett normalt liv. När människors egna resurser och egen kapacitet är i centrum kan drabbade människor orka vara aktiva i sina egna liv.
Läs mer på intranätet
 
Mellan jul och nyår skickas kampanjtidning, USB-sticka med annonser och filmer samt en beställningssedel till alla ombud, kyrkoherdar och kommunikatörer.    
 
 
Stöd de rohingyer som tvingats på flykt
 
Allt fler flyr från våldet och förföljelsen i Myanmar/Burma. Majoriteten av de som flytt bor i tillfälliga bostäder med liten tillgång till hjälp. De flesta som lämnat Myanmar har vandrat över 50 kilometer och många lider av trauma, utmattning, sjukdomar och hunger.

Nio av tio flyktingar som nyligen anlänt till Bangladesh har bara mat för en måltid per dag. Många tvingas bo trångt, utan rent vatten och säker sanitet. Därför är risken för smittsamma sjukdomar mycket hög.

Din gåva går till akut stöd som mat, vatten, mediciner och tak över huvudet. Gåvan bidrar också till psykosocialt stöd, bland annat genom säkra lekplatser för barn, meningsfull sysselsättning och till att bearbeta svåra upplevelser.
 
Så bidrar Svenska kyrkan till Agenda 2030
 
Hösten 2015 enades världens länder om 17 nya hållbarhetsmål. De kallas för Agenda 2030 och har förhandlats fram inom FN.
 
Svenska kyrkan bär på en vision om att lokalsamhällen, länder och en hel värld ska hålla ihop. FN:s hållbarhetsmål kommer att bidra till detta. Sveriges regering har utlovat att agendan ska genomsyra all politik. Vi ser fram emot att bidra till att målen uppnås och att samarbeta med andra för att nå goda resultat.
 

Här finns mycket mer att läsa om hur Svenska kyrkans arbete bidrar till målen i Agenda 2013
 
 
Julklappstips - Gåvoshop
 
Det går fortfarande bra att köpa julklappar i Gåvoshopen, välj digitala gåvobevis och skriv ut själv om ni vill ha dem innan jul. Ett tips är att ge församlingens medarbetare och jubilarer ett gåvobevis. Lägg till en hälsning och gör gåvan både personlig och riktigt viktig. Ni betalar bekvämt via faktura, betalkort eller internetbank.
På intranätet finns mer information om Gåvoshopen och en PDF på en flyer som ni kan skriva ut själva och sprida. Har du frågor? Kontakta Givarservice på telefonnummer 018-16 96 00 eller givarservice@svenskakyrkan.se
 
Internationellt arbete i Sociala medier
 
Följ gärna Svenska kyrkans internationella arbete på Sociala medier. Här är några exempel från de senaste veckorna.

Facebook
    Följ oss även på
    • Twitter - @svkint
    • Instagram - internationellt_arbete
     
    Årsberättelse för 2016
     
    I den här årsberättelsen sammanfattar vi det internationella arbete som Svenska kyrkan bedrivit under 2016 och blickar framåt mot det arbete som väntar. A4, 32 sidor.

    Här kan du beställa ditt ex eller ladda ner en den som pdf.
     
       
     
    Har du frågor?
     
    Har du frågor om nyhetsbrevet Vårt uppdrag eller om Svenska kyrkans internationella arbete? Kontakta Svenska kyrkans givarservice:
     
    e-post: givarservice@svenskakyrkan.se
    telefon 018-16 96 00
     
    Du kan också kontakta din församling för att få veta mer om hur internationella frågor drivs lokalt.

    Mer om Vårt uppdrag
     
    Vårt uppdrag
     
    Nyhetsbrevet ges ut av Kommunikationsavdelningen, kyrkokansliet.
     
    Svenska kyrkan
    751 70 Uppsala
     
    www.svenskakyrkan.se/internationelltarbete
     
    Plusgiro 90 01 22-3, bankgiro 900-1223
     
    Nästa nummer: Januari 2018.