Ny guide för arbete med sociala investeringar. Missa inte sista chansen att nominera till Psynkpriset.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Missa inte att nominera till Psynkpriset senast 1 december
 
Priset som delas ut är en uppmuntran, inspiration och uppskattning för de personer och verksamheter i vårt land som på olika sätt bidrar till barns och ungas psykiska hälsa. Nominering kan ske i fem kategorier. Fram till 1 december kan du nominera enskilda inidivider eller organisationer som gjort något extra för barn och ungas psykiska hälsa under 2017.

Läs mer om Psynkprisets kategorier

Nominera direkt
Ny guide för arbete med Sociala investeringar
 
Helhet, hållbarhet och resultat - En guide för sociala investeringar. Guiden vänder sig till dig som redan arbetar med, har hört talas om, eller ligger i startgroparna för att starta ett arbete med sociala investeringar. 

Läs och ladda ner guiden för Sociala investeringar (PDF)
Grattis Mind! Ny förmånstagare till Postkodlotteriet
 
Överskottet från Postkodlotteriet fördelas varje år till ideella organisationer. Nu står det klart att Mind, tillsammans med Raoul Wallenberg Academy, blir nya förmånstagare från och med i år. 
Med hjälp av det nya stödet från Postkodlotteriet kommer Mind bland annat kunna ta emot fler samtal från stödsökande och öppna nya lokala självmordslinjer ute i landet.


Läs pressmeddelandet
Kan du prata "kiddish"? Ett stöd för föräldrar att förstå barn och ungas digitala vardag
 
Kidish är det språk som lever och utvecklas i appar, TV-spel, forum på nätet och i miljontals SMS som skickas dagligen. Det så kallade "kiddish" används av över en miljon svenska ungdomar i åldrarna 12–16 år. Sajten kiddish.se är ett verktyg för dig som föräldrar och andra vuxna. Använd ordlistan när du behöver slå upp ord, läsa på om digitala kanaler och lära dig mer om hur ditt barn kommunicerar med sina vänner.

Till kiddish.se
Barn som flytt – en riskgrupp för psykisk ohälsa
 
I en ny rapport, Barn som flytt – en riskgrupp för psykisk ohälsa, konstaterar Bris att den psykiska ohälsan bland barn som flytt till Sverige är utbredd och behovet av såväl professionellt som socialt stöd är stort.

Läs och ladda ner rapport (PDF)
Suicidprevention och migration
 
Material och webb-tv från temadagen om suicidprevention den 14 november finns tillgängligt för personal som möter ensamkommande unga: personal inom vård och omsorg, boendepersonal, elevhälsan, socialtjänst, myndigheter och civilsamhälle. Materialet handlar om hur vi bäst bemöter och stöder unga ensamkommande asylsökande och andra utsatta unga i migration med fokus på kunskap och metoder som alla som arbetar inom dessa områden har behov och nytta av, och ge verktyg för att sprida kunskaperna vidare till kollegor och samarbetspartners.

Webb-TV: Se seminariet om suicidprevention och migration
 
Missade du etikseminariet om asylsökande och nyanlända?
 
Flyktingars ovissa situation i Sverige har synliggjort flera utmaningar som vårt samhälle står inför. Till följd av långa handläggningstider och skärpt reglering av uppehållstillstånd har många av oss ställts inför svåra etiska och moraliska avvägningar. Frågor om människovärde såväl som om samhällets och det egna ansvaret att agera på sätt som är förenligt med de egna värderingarna var nyckelfrågor iunder seminariet. Företrädare och medarbetare från landsting och kommuner, myndigheter, civilsamhälle och etiker diskuterade tillsammans kring dessa svåra men angelägna frågor.

Webb-TV: Se etikseminariet

Ladda ner presentationer från dagen
Den egna berättelsen –  om psykisk ohälsa och migration
 
Sedan april 2017 driver Riksförbundet Hjärnkoll arvsfondsprojektet Den egna berättelsen. Med projektet vill Hjärnkoll öka både kunskapen om psykisk ohälsa och förståelsen för hur migrationens olika faser kan påverka den psykiska hälsan. I centrum för projektet står Hjärnkolls ambassadörers egna berättelser och erfarenheter.

Läs mer om projektet på Hjärnkolls hemsida