Läs mer om SKL:s nya podd om barnets rättigheter.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Tänk att vi skulle hinna med ett nyhetsbrev till före jul. Vi har färdigställt SKL:s första podcast och vill gärna dela med oss av den innan vi går på ledighet. I podden kan ni ta del av hur Landstinget Sörmland förbereder sig för om konventionen blir lag 2020. Vi har tankar på att publicera fler poddar där vi samtalar om barnets rättigheter med våra medlemmar. 

Elizabeth Englundh
Sakkunnig Barnets rättigheter, SKL
 
 
SKL lanserar podd om barnets rättigheter
 
Nu startar SKL en podd om barnrättsfrågor. Här reflekterar vi kring och ger inspiration till hur personal och verksamhet kan arbeta med barnkonventionen. I detta första avsnitt samtalar Elizabeth Englundh med Anna Wåhlström, landstingsråd och Monica Gustafsson Wallin, strateg för barnrättsfrågor i Landstinget Sörmland om hur de stärker organisationens barnrättsarbete inför inkorporeringen 2020. Att utbilda barnrättspiloter i varje verksamhet har varit framgångsrikt. Det visar sig också att ett strategiskt och långsiktigt arbete ger lön för mödan.
Till SKL:s podcast Barnets rättigheter
Foto: Ulrika Forsberg
 
 
Beställ skriften - Barnkonventionen föreslås bli svensk lag
 
SKL:s nya skrift riktar sig till förtroendevalda och beskriver metoder för ett framgångsrikt arbete med barnets rättigheter. Utgångspunkten är att på ett kort och enkelt sätt beskriva de åligganden vi har som stat, oavsett om det blir en ny lag eller inte. Skriften finns nu att beställa i SKL:s webbutik, men går också att ladda ner.
Till SKL:s webbutik
 
 
God Jul och Gott nytt År!
 
Redaktionen för nyhetsbrevet Stärk barnets rättigheter tackar för i år och ser fram mot ett nytt spännande 2018. 

Glada julhälsningar
Elizabeth och Ulrika
 
 
 
 
Barnets rättigheter på skl.se
 
Har du funderingar kring barnrättsarbete? Besök våra webbsidor där du kan få stöd.
Barnets rättigheter
Webbutbildning Barnkonventionen - från teori till praktik