Här kommer årets sista nyhetsbrev - med många nyheter från december 2017!
Läs på webben
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
NYHETSBREVET FÖR DIG INOM FÖRSKOLA & SKOLA I NACKA
Det här nyhetsbrevet riktar sig till dig som arbetar inom förskola och skola i Nacka. Avsändare är utbildningsenheten i Nacka.
Nyheterna nedan ger ditt ett urval av ärendena på utbildningsnämndens sammanträde den 6 december 2017.

Alla handlingar för sammanträdet hittar du här
 
Beslut om riktlinjer gällande skolplacering vid förskoleklass och grundskola
 
Utbildningsnämnden har fattat beslut om riktlinjer gällande antagning av elever till förskoleklass och grundskola i Nackas kommunala skolor.

Riktlinjen förtydligar hur regleringen i skollagen tillämpas i Nacka, utifrån de lokala förutsättningarna.
Läs hela nyheten
Internbudget 2018 beslutad för utbildningsnämnden
 
Utbildningsnämnden har beslutat om internbudget vilket är ett steg i budgetprocessen efter det att kommunfullmäktige beslutat om budget och checknivåer för 2018.

Utbildningsnämnden fördelar i sin internbudget bland annat medel till likvärdighetsgarantin och beslutar om tilläggsbeloppens storlek. Nytt för i år är att lovskola ingår bland tilläggsbeloppen.
Läs hela nyheten
Fonologisk screening – resultat för förskoleklass och koppling till olika förskolor
 
Utbildningsenheten har genomfört en enkätundersökning för att ta reda på vad rektorerna i Nacka har för uppfattning om den fonologiska screeningen.

Enkätresultatet visar att den fonologiska screeningen är mycket uppskattad av rektorerna, och att resultaten bland annat används för att utforma undervisningen. 
Läs hela nyheten
Studie visar på hög digital kompetens på grundskolorna i Nacka
 
Läroplanen för grundskolan har förtydligats när det gäller digital kompetens, och lyfter nu fram bland annat programmering, kreativitet och källkritik. En studie har genomförts för att få en bild av nuläget när det gäller digital kompetens i grundskolan i Nacka. Resultatet visar att elevernas generella kompetens är hög. 
Läs hela nyheten
Ändringar i utbildningsnämndens delegationsordning
 
 
Utbildningsnämndens delegationsordning har ändrats som en följd av olika nationella lagändringar samt införande av en samordnad process i kommunen vad gäller placering av elever till förskoleklass och grundskola. Läs hela nyheten
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
 
Det här nyhetsbrevet är årets sista och utbildningsnämnden och utbildningsenheten passar därför på att önska dig God Jul och Gott Nytt År!

Nyhetsbrevet skickas ut omkring en vecka efter varje sammanträde i utbildningsnämnden. 2018 hålls de på följande datum:

15 februari, 15 mars, 26 april, 7 juni, 20 september, 8 november och 6 december
 
MISSA INGA NYHETER - FÖLJ NYHETSFLÖDEN PÅ NACKA.SE!
 
Det här nyhetsbrevet skickas till förskolechefer, rektorer och huvudmän i Nacka kommun. Nyhetsbrevet tar endast upp nyheter som är kopplade till utbildningsnämndens sammanträden. På Anordnarwebben finns fler nyheter riktade till dig som är förskolechef, rektor eller huvudman och vi vill därför tipsa dig om andra sätt att hålla koll på vad som händer i Nacka kommun:

Du kan få nyheter skickade direkt till din e-post genom att följa nyhetsflödet på Nacka.se. På så vis kan du bevaka de områden du är särskilt intresserad av. Är du exempelvis en anordnare går du till www.nacka.se/utbildning och följer nyhetsflödet där. Du behöver ha ett konto på Nacka.se för att följa nyheter. Logga in med Facebook eller ditt Google eller Microsoftkonto. Du kan också skapa ett enkelt konto med din e-postadress. Du kan också följa nyheter via RSS.
 
Nästa nyhetsbrev kommer efter utbildningsnämndens sammanträde den 15 februari 2018. Har du frågor eller synpunkter, skriv gärna till utbildningsenheten@nacka.se