Nytt om Dela tro - dela liv: konfirmandapp kommer snart, tips för kyrkorumspedagogiken, ny dansworkshop och julhälsning.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Foto: Gustaf Hellsing/Ikon
Tack för i år - vi fortsätter 2018!
 

2017 har varit ett innehållsrikt år i Dela tro - dela liv med bland annat en  stor konferens om lärande och undervisning, där många möttes och inspirerades av varandra.
   Nu lackar det mot jul och ett nytt spännande år. Vi vill nu passa på att önska en välsignad jul och ett gott nytt år!

Foto: Magnus Aronson/Ikon
Kyrkorumspedagogik: tips och inspiration
 
På en Facebooksida och i två aktuella böcker kan du hämta tips för att arbeta med kyrkorummet som pedagogiskt rum.
Handledning och plan för lärande och undervisning
 

Vill du vara med och formulera din församlings och din egen syn på lärande och undervisning? Delsatsningen PLU har arbetat fram en modell för hur församlingar ska kunna arbeta fram ett sammanhållet pedagogiskt arbete. I slutet av januari kommer det att finnas en handledning för det här på webbsidorna för Skara, Strängnäs och Västerås stift.  

Foto: Linda Mickelsson/Ikon
Konfirmandappen "Stjärnans väg"
 

På församlingspedagogernas kongress 18-19 januari blir det releasefest för ”Stjärnans väg”: en app i spelformat (med handledning) som riktar sig till konfirmander och deras ledare. Ett roligt sätt att få mer kunskap om kristen tro och tradition. Spelet innehåller allt från Luthers lilla katekes och kyrkoåret till bibelberättelser.
    Handledningen kommer att finnas på Skara och Karlstads stifts webbsidor, och där hittar du också hur du laddar ner appen. Hoppas du vill vara med och testa! 

Ny chans att testa dansmässan Din ljusa skugga
 

Den 8 – 10 juni finns det en ny chans att få vara med på en dansworkshop på Hannemo kursgård utanför Sunne. Är du intresserad och har frågor, kontakta cecilia.hardestam@svenskakyrkan.se

Är du nyfiken på att veta mer om att dansa i kyrkan kan du också titta på denna lilla film från Universitetskyrkan Karlstad.

Konferens 2019
 

Spridningskonferens för Dela tro – dela liv 2019 kommer att hållas i Karlstad stift. Håll utkik efter datum i kommande nyhetsbrev!

Delsatsningar att inspireras av
 

Är du nyfiken på fler av de delsatsningar som finns eller som funnits i Dela tro – dela liv? Här hittar du dem på intranätet.