Mäktig jul och satsning framåt för caféet 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Ung och äldre vid julbordet. 
Stämningsfull Luciakonsert.
Midnattsmässa med julkören.
Jul med sång och gemenskap
 
Utan kyrka ingen jul, det vet vi! Även detta år har det firats ordentligt i och omkring vår livaktiga kyrka. Vi inledde med två mäktiga gudstjänster på första advent - sammanlagt omkring 250 personer firade gudstjänst med oss denna dag. Helgen därpå fyllde vi kyrksalen med hembakt och tombola vid årets julbasar som trots rekordkort tid för förberedelser fick över 800 besökare och gav goda intäkter.

Några dagar senare lockades ungefär lika många till den katolska bykyrkan för en vacker Luciakonsert. Och sedan avslutade vi det stora firandet med julpyssel-drop-in en tisdagseftermiddag samt läckert julbord och stämningsfull midnattsmässa (med ett lyckat försök att bilda en särskild julkör) på julafton, följt av juldagsmässa dagen därpå. Samt några vigslar i mellandagarna – det är många som vill ha vinterbröllop med sol och värme.
Kanske BC-skylt inom kort?
 
Dokument har lämnats in och tjänstemän vidtalats. Processen med att registrera vår servering går sakta framåt. Kanske kanske vi snart kan hänga upp en BC-skylt på fasaden – men vi vågar inte hoppas på det förrän myndigheter på alla nivåer gett klartecken.

Förutom Madeleine Käglefeldt som började i vår servering i slutet av november är nu också två andra deltidsanställda på ingång så att vi klarar besökstopparna under högsäsongen. I januari utökar vi öppettiden till kl. 15 varje dag och håller dessutom öppet hela onsdagen fram till kl. 19, utan paus på eftermiddagen.

Samtidigt inreder vi två enkla sitthörnor på terrassen, en vid tidningsväggen och en utanför biblioteket för att få en lite mysigare inomhusmiljö. Inte minst har espressomaskinen kopplats in i vårt nya kök. Så nu kan vi servera både café con leche och svenskt bryggkaffe!
Expedition även framöver 
 
Eftersom personalen i serveringen framöver måste inrikta sig på serveringen fortsätter vi med våra särskilda expeditionstider för olika församlingsärenden, till exempel anmälningar till pilgrimsvandringar, magasinering i källaren och stämpling av levnadsintyg.
Varje tisdag och torsdag, klockan 10.15-12.15, finns någon ur personalstyrkan vid ovala bordet intill psalmbokshyllan i kyrkan.

Det går också bra att ringa till expeditionen på kyrkans fasta nummer (+34 922 79 02 01) för att till exempel anmäla sig till pilgrimsvandringar. Att mejla oss på loscristianos@svenskakyrkan.se fungerar givetvis också, oavsett tidpunkt.
Uppstart med gympa, samtal och vandring
 
Efter den intensiva julhelgen går tar personalen en välbehövlig paus några dagar över nyår.
Serveringen är öppen igen den 2–4 januari och söndag den 7 januari firar vi årets första gudstjänst.

Därefter börjar det hända saker i huset igen. Tisdag den 9 har du till exempel chans att jobba bort några av  julkalorierna på sittgympan, såvida du inte hellre promenerar bort dem på torsdagens pilgrimsvandring. På onsdagen gästas Mitt i byn av tv-profilen Charlie Söderberg och på torsdagen firar vi vårens första Mässa nära vattnet kl. 18.00 (obs! ny tid), följt av årets första samtalsgrupp, denna dag Samtal om tro på temat Gud och det onda. Välkommen in i diskussionen!
 Dags att förnya stödmedlemskapet
 
Har du betalt för för 2018?
Om du inte redan har löst stödmedlemskap för 2018 kan det vara dags.

Den serveringsrörelse vi nu bygger upp ska kunna bära sina egna kostnader. Men vi behöver fortsatt ekonomiskt stöd för allt annat som händer i vår församling. I takt med att de ekonomiska anslagen från Sverige krymper blir vi mer beroende av bidrag från dig som medlem.

Årsavgiften är 250 SEK/25 euro per vuxen och kalenderår. Barn får medlemskap genom sina föräldrar tills de fyller 16. Betala på vår expedition eller till vårt svenska bankgiro, nr 5119-7838. Skriv ”medlem 2018” och ditt namn på inbetalningen. Tack för din hjälp!
 
Gott nytt år till er alla!
God fortsättning – och ett underbart 2018!
 
 
Nu stänger kyrkan över nyåret och öppnar igen i början på januari. Tills vi ses så önskar vi er alla en fin avslutning på 2017 och ett underbart 2018!