Observera arbetsgivare nr 2 2018
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Informationsträffar Svenska kyrkans avtal 2017
 
Välkommen till information om Svenska kyrkans avtal 17 och förändringarna i Särskilda bestämmelser för präst

Under hösten 2017 avslutades avtalsförhandlingarna för Svenska kyrkans avtal 17 med bland annat en ny överenskommelse om förändrade Särskilda bestämmelser för präst vad gäller arbetstid och ersättning för kyrkoherdevikariat.

För att komplettera de informationsträffar om avtalet som genomfördes i början av hösten 2017, bjuder Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation nu in till ytterligare informationsträffar och webbinarier för att berätta om de slutliga förändringarna.

Läs mer och anmäl dig på intranätet. Varmt välkommen!
 
 
Avtal 17 – information och dialog
 
Avtalsrörelsen 2017 blev ovanligt långdragen och den debatt som fördes har väckt många frågor. Därför bjuder Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation in landets kyrkorådsordförande och kyrkoherdar till informations- och dialogträffar för att berätta om avtalet och samtala om kollektivavtalet.

Inbjudan skickas i separat e-post. Övriga medarbetare som behöver information om Svenska kyrkans avtal 17 är välkomna till de öppna informationsträffar och webbinarier som genomförs under februari och mars (se ovan).
 
 
Möt arbetsgivarorganisationen vid årets Gotlands kyrkvecka
 
Årets upplaga av Gotlands kyrkvecka infaller 2-16 maj. Bland de inbjudna märks Kent Wisti, årets förnyare 2017 samt författaren Maria Küchen. 

Arbetsgivarorganisationen medverkar vid två seminarier med aktuella ämnen:

Torsdag 3 maj kl 13.30-15: Styrning och ledning - kyrkoråd och kyrkoherde med Pälle Åkerström och Mari Burell. Hur ser gränssnittet ut mellan kyrkorådets och kyrkoherdens uppdrag? Vem bestämmer vad och hur tydliggör vi ansvarsfördelningen i arbetsordning och delegationsordning? Om skillnaden mellan förtroendeuppdrag och vigningstjänst, styrning och ledning.

Fredag 4/5 kl 13.30-15: Hållbar arbetsmiljö för präster och diakoner med Anna von Malmborg. 
Ta del av resultaten från Malmö högskolas aktuella studie om diakoners och prästers psykosociala arbetsmiljö. Vad främjar en bra arbetsmiljö och vad behöver förbättras? Vad ser vi att vi kan göra för att skapa hållbara arbetsplatser.

Läs mer och anmäl dig/er här!
 
 
Vilka teser skulle Luther ha formulerat
om dagens arbetsliv?
 

Nu är särtrycket med artiklarna från Ducatus färdigt att ladda ner och läsa. 

Under reformationsåret 2017 publicerade magasinet Ducatus en artikelserie om vilka teser Martin Luther skulle ha kunnat tänkas formulera till stöd för dagens arbetsgivare i Svenska kyrkan.

Artikelserien är uppbyggd som ett samtal mellan Anna von Malmborg, utvecklingschef och samordnare för arbetsmiljöfrågor inom Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation, och Eva-Lotta Grantén, docent och verksam vid Lunds stiftskansli.

Ladda ner särtrycket med intervjuerna här. Öppnas som PDF.

God läsning!
 
Utbildningar på gång - sista chansen att anmäla sig!
 
Du hittar som vanligt fler utbildningar, information och anmälan på arbetsgivarorganisationens intranätplats
 
 
Vilka får det här nyhetsbrevet?
 
Nyhetsbrevet skickas till dig som
  • anmält dig som prenumerant
  • är kyrkoherde eller kyrkorådsordförande och har din e-postadress registrerad i Kyrksam
  • alla församlingars, pastorats och stifts allmänna e-postlådor.
För att anmäla dig som prenumerant till Observera klicka här.

Du kan enkelt skicka brevet vidare till någon som du tror är intresserad genom att klicka på "Skicka vidare" längst upp i brevet.