Trafik och infrastruktur
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Hinder för steg 1- och 2-åtgärder identifierade
 
SKL har i en studie utrett kommuner och regioners arbete med steg 1- och 2-åtgärder, som används för att effektivisera befintlig infrastruktur. Flera hinder som begränsar användningen av åtgärderna har påträffats. Studien slår fast att dessa måste angripas med ett helhetsperspektiv.

Dessa hinder har SKL identifierat i studien
 
 
Ny ordförande i kollektivtrafikens Partnersamverkan
 
Svensk Kollektivtrafik tar över ordföranderollen efter SKL i Partnersamverkan för en förbättrad kollektivtrafik. Fördubblingsmålet och Avtalsprocessen står högst på aktivitetslistan under året.

Ny ordförande i Partnersamverkan
Enkät om cykling
 
Enkäten om insatser för ökad cykling, är nu utskickad till alla kommuner, landsting och regioner. Vi hoppas på många svar och goda exempel för beteendepåverkande insatser som kan inspirera andra i sina satsningar på ökad cykling.

SKL:s arbete med cykelfrågor
 
 
Ny skrift
 
Öppna jämförelser: Kollektivtrafik 2017
 
För fjärde gången publicerar SKL Öppna jämförelser för kollektivtrafik.

I Öppna jämförelser kollektivtrafik jämförs utbud och resande, miljöpåverkan, tillgänglighet för funktionshindrade, nöjdhet och ekonomi.

Beställ eller ladda ner Öppna jämförelser kollektivtrafik 2017
 
 
22-23 maj i Östersund
Cykelkonferens 2018
 
 
Den nationella cykelkonferensen 2018 hålls i Östersund 22-23 maj. Cykelkonferensen är Sveriges stora mötesplats för cykelfrågor och arrangeras av SKL och Trafikverket, i år i samverkan med Östersunds kommun.

Under årets konferens följer vi upp den nationella cykelstrategin och de regeringsuppdrag som lämnades förra året i anslutning till strategin. Ämnen som folkhälsa, trafiksäkerhet, finansiering samt trafikmätning och effektbedömning kommer att tas upp. I årets konferens kommer det också att finnas plats för erfarenhetsutbyte och diskussion mellan deltagarna i workshopar. Via anmälningen finns möjlighet att föreslå ämnen för workshopar.

Program Cykelkonferens 2018