Observera arbetsgivare nr 3 2018
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Uppdaterade avtalskommentarer
 
I de avtalskommentarer som skickades ut före jul hade det tyvärr smugit sig in ett tryckfel. Löneöversynen för Kommunal ska vara lägst 524 kr år 2018, ingenting annat. Vi har därför tagit fram en reviderad version av avtalskommentarerna (pdf). Texten har också kompletterats med förtydliganden om Särskilda bestämmelser för präst och några andra mindre justeringar.
 
Se gärna till att skriva ut den nya versionen av avtalskommentarerna och slänga den gamla, så att du är säker på att ha tillgång till korrekt information.

En tryckt version av hela avtalet är under produktion och vi återkommer när den kan beställas.
 
Frågor och svar om arbetstid för präster, diakoner och församlingspedagoger
 
Vid årsskiftet trädde flera förändringar i avtalet i kraft och det uppstår alltid frågor när nya regler ska börja tillämpas. Därför har arbetsgivarorganisationens chefsjurist Ylva Wåhlin sammanställt frågor och svar som besvarar de vanligaste frågorna om arbetstid för präster, diakoner och församlingspedagoger
 
Kontakta oss vid oklarheter
 
Vi har förstått att det fortfarande förekommer olika uppfattningar om vad det nya avtalet innebär. Det är olyckligt, eftersom det tecknade avtalet är entydigt.

Om det uppstår diskussioner av något slag på arbetsplatsen, uppmanar vi er som arbetsgivare att helt enkelt följa de rekommendationer som vi från arbetsgivarorganisationen går ut med, och att höra av er till oss om det finns några ytterligare frågor.
 
Sommaranställningar 2018
 
När dina anställda som bäst börjar fundera på sin sommarsemester, är det dags för dig som arbetsgivare att börja planera för säsongsanställningar och ferieungdomar.

Allt du behöver veta om sommaranställningar hittar du i webbhandboken VERA . Där kan du läsa om bland annat:
  • semester
  • sommarvikarie
  • visstidsanställning och tillsvidareanställning
  • säsongsanställning
  • skolungdomar.
Inloggning till VERA ingår i medlemsavgiften för Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och delas ut till arbetsgivarrepresentanter i respektive församling, pastorat eller stift. Om din organisation inte har fått en inloggning, går det bra att ansöka här.
 
 
Utbildningar på gång - sista chansen att anmäla sig!
 
Du hittar som vanligt fler utbildningar, information och anmälan på arbetsgivarorganisationens intranätplats
 
 
Vilka får det här nyhetsbrevet?
 
Nyhetsbrevet skickas till dig som
  • anmält dig som prenumerant
  • är kyrkoherde eller kyrkorådsordförande och har din e-postadress registrerad i Kyrksam
  • alla församlingars, pastorats och stifts allmänna e-postlådor.
För att anmäla dig som prenumerant till Observera klicka här.

Du kan enkelt skicka brevet vidare till någon som du tror är intresserad genom att klicka på "Skicka vidare" längst upp i brevet.