Kommentarer kring börsläget, nya analyser mm
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Förra året överraskade positivt både ekonomiskt och vinstmässigt.
 
Även om fjärde kvartalet ännu inte är färdigrapporterat kommer vinsttillväxten globalt troligen att hamna omkring 15 procentenheter, vilket är det bästa resultatet sedan 2010. Det finns dessutom gott hopp om att utvecklingen fortsätter. Den globala ekonomin presterade bättre än väntat förra året och den trenden ser ut att fortsätta. Visserligen har vi sannolikt den starkaste ökningstakten bakom oss.

Läs hela vår Fondkommentar här


Ny blogg


Kika gärna in på vår blogg där vi löpande publicerar aktuella artiklar, senaste inlägget handlar om börsläget just nu.

Läs mer
I detta nummer
 
 
 
Nytt på Fondmarknaden
Nytt fondbolag på Fondmarknaden.se - Jyske SICAV. Jyske Sicav distribueras av Jyske kapital - en av Danmarks ledande kapitalförvaltare med 25 års erfarenhet av kapitalförvaltning. Vi har tagit in 5 fonder i vårt utbud från Jyske Sicav, se här.


Ny fond från Nordic Cross SEB Prime Solutions - Nordic Cross Small Cap Edge. Läs mer här samt se intervju nedan.


Förändringar i våra Topp 3 fonder.
Vi har gjort en förändring i våra Topp 3 aktiefonder, läs mer här.

Alla fonder
 
 
 
Månadens fonder
 
 
Nya artiklar

AMF Fonder har fortsatt en positiv syn på svenska aktier inför 2018. Detta trots att värderingarna är höga sett ur ett historiskt perspektiv. En stark makrobild globalt och solid vinsttillväxt menar man borgar för god utveckling för aktiemarknaden även framåt.              

Läs mer
 
Fondbolaget Nordic Cross Asset Management, som ingår i Altor-ägda Caram-gruppen lanserade sin tredje fond, Nordic Cross Small Cap Edge den 18 december. Fonden är en alternativ nordisk aktiefond med fokus på Sverige.

Läs mer
Mikael Hanell, Nordic Cross
 
 
Nya analyser
När vi nu är inne på det tioende året av en lång och långsam återhämtningsfas av konjunkturcykel kan man börja fundera på när det ska vända. Extremt låga räntor och optimism om bättre världsekonomi har drivit börserna till dagens höga nivåer – kan det verkligen fortsätta?  Vi tror det, kanske inte i samma takt och inte hur länge som helst men sett till Europa finns det flera områden av förbättringspotential och möjligheter.

Läs mer
Långa räntor i statspapper dvs de investeringar som historiskt betraktats som säkra, har börjat stiga i långsam takt och de är enligt vår  mening sårbara för oväntade händelser som högre inflation eller väsentligt högre eller lägre tillväxt. Antalet konkurser är fortsatt låg i marknaden och vi anser att man därför selektivt bör välja företagskrediter, gärna med kortare löptider.

Läs mer
 
 
 
Våra fondpaket

Färdiga fondpaket som förenklar ditt fondsparande
 
Topp 3

Se våra topp tre fonder inom varje fondkategori
 
Aktiv förvaltning

Aktivt förvaltade portföljer
med fyra olika riskprofiler
Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Fondandelars värde kan såväl öka som minska och som investerare kan man förlora det investerade kapitalet. Värdet av fondandelarna kan öka och minska till följd av förändringar i växelkursen för den valuta fonden är noterad i.