Nyhetsbrev nr 3 - 2018
 
Ny e-utbildning: Följa upp verksamheten, kontoanalys
 
Se vår nya e-utbildning ”Följa upp verksamheten, kontoanalys - NNeko26”. Utbildningen vänder sig till verksamhetschefer och ansvariga.
https://utbildningsportalen.svenskakyrkan.se/portal/play/14220/4b91f6cc-334e-4a11-8723-e114de9f83e0/1
Felrapportering av leverantörsfakturor till skanningsleverantör
 

Vi vill påminna att det är viktigt att skicka in fel som upptäcks i samband med ankomstregistrering av leverantörsfakturor till vår skanningsleverantör. Ni gör det enkelt genom att klicka på länken ”Felrapporteringslänk till skanningsleverantör” som finns i ankomstregistreringsbilden.  Se manual ”Central felrapportering av skannade fakturor
 
Det är genom att felrapportera som vi kan påverka kvalitetsarbetet och uppföljningen gentemot skanningsleverantören. Det ger även möjlighet för skanningsleverantören att förbättra sina mallar som leder till att det blir färre felaktiga fakturor i framtiden.

Uppdatera GASBAS
 
Kom ihåg att uppdatera senaste GASBAS i Aveny. Genom att göra det tar du alltid del av de senaste uppdateringarna som görs i Aveny och kan använda alla funktioner till fullo.
 
Rapportgruppen
 
Vad gäller KUGGs rapportgruppsarbete som pågått under hösten 2017 framgår det i Nyheter i GASBAS under GASBAS 1712 vad för förändringar som är gjorda och för vem. Det som nu återstår är ett arbete med att gå igenom och förbättra budgetrapporterna inför budgetarbetet 2019 samt att bestämma vilka rapporter som skall finnas valbara i rapportpaketet och för vilken roll. Det finns också ett antal önskemål om rapporter som kräver mycket programutveckling och som därför ligger med i utvecklingen av nya Aveny.
 
GDPR
 
Anpassningen till GDPR fortgår. För att hålla dig uppdaterad, läs mer på intranätet:
http://internwww.svenskakyrkan.se/dataskydd
 
Konceptutveckling - KUGG
 
Nationell nivå har tillsammans med stiften beslutat om en process för att hantera förbättringsförslag som ska leda till konceptutveckling inom GAS. Den innebär att förbättringsförslag tas emot löpande under året.

Ärenden lämnas till KUGG som står för Konceptutvecklingsgrupp GAS och gruppen har till uppgift att analysera och prioritera de behov som kommit in som förbättringsförslag.

Läs mer här >>
Verksamhetsstöd Ekonomi och finans
 
På intranätet finns branschanpassade nyheter, information och arbetsredskap för ditt arbete med budget, redovisning, bokslut, ansvarsfull kapitalförvaltning etc.
 
http://internwww.svenskakyrkan.se/102661
 
Nyttiga länkar