Nyheter från SKL
 
 
 
En överenskommelse har tagits fram för att motverka risker för korruption inom sektorn vård, omsorg och personlig assistans. Syftet är att skapa tydliga ramar för aktörer inom sektorn.
 
Efterfrågan på välfärdstjänster kommer att öka markant de kommande tio åren. Samtidigt förväntas bristen på arbetskraft bli stor. För att möta välfärdsbehovet behövs en mängd olika insatser.
 
 
Nyhetstips från omvärlden
 
 
 
En gemensam digital infrastruktur, satsning på gemensam upphandling och stöd för att genomföra förändring ute i verksamheten. Det är det recept som Sveriges Kommuner och Landsting använder för att få fart på digitaliseringen. 

Källa: Computer Sweden

Valfrihetswebben är den nationella annonsplatsen där samtliga tjänster enligt lagen om valfrihetssystem ska annonseras. Upphandlingsmyndigheten lanserar nu en ny och förbättrad version av webbplatsen, med responsiv design, tydligare sökfunktion och förbättrade annonsörsgränssnitt.

Källa: Upphandlingsmyndigheten
 
Konkurrensen i Sverige fungerar bra, men det finns brister. Dit hör framför allt byggsektorn och bankmarknaden. Det framgår av rapporten ”Konkurrensen i Sverige 2018” som Konkurrensverket i dag överlämnar till regeringen. I rapporten beskrivs även utvecklingen på flera andra marknader, bland annat läkemedel, tandvård, paket, taxi, TV och livsmedel.

Källa: Konkurrensverket
 
En ändring i Skolförordningen riskerar att skapa osund konkurrens mellan fri- och kommunala skolor. Det menar riksdagsledamot Maria Stockhaus (M) och Ulla Hamilton, vd i Friskolornas riksförbund. "Det borde inte vara omöjligt att lägga fram ett förslag som fungerar för både kommunala och fristående huvudmän", säger Svenskt Näringslivs expert.

Källa: Svenskt Näringsliv
 
 
 
 
SKL tar inte ansvar för det som skrivs på de externa sidorna.