Lättluncher i caféet och nytt prästpar på ingång.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Caféet breddar sortimentet 
 
Äntligen. Caféet börjar likna vad det var tänkt att bli.
Processen går enligt plan och myndigheterna har lämnat ut de viktigaste tillstånden, senast ett etableringstillstånd som nu sitter på väggen vid serveringsluckan. I dag har vi tre deltidsanställda utöver Erika Raunama och Madeleine Käglefeldt. 
Så med råg i ryggen (och i degen?) har vi utökat sortimentet och serverar nu också lättlunch på vardagarna. Hemlagad soppa, matiga pajer och rostbiff med läcker potatissallad är några av rätterna. Kom in och prova!
Brädspel som engagerar
 
Nytt för den här våren är brädspelsgruppen som varannan tisdag (jämna veckor) samlas på terrassen kl. 15. Varannan vecka samlas Kanelbulleklubben samma tid. 

Brädspelsgruppen är öppen för alla som är intresserade av att testa nya spel eller återuppliva gamla. Alla åldrar samsas kring tärningar, figurer, kort och regeldiskussioner. Ingen föranmälan krävs.
Eva och Markus säger farväl ...
 
Strax efter julhelgerna blev det känt att vår nuvarande kyrkohere Markus von Martens och assistent/kommunikatör Eva Thelander flyttar tillbaka till Sverige i vår. Hemlängtan blev för stark.

Den 25 februari medverkar de i sin sista gudstjänst i kyrkan och den 1 mars lämnar de Teneriffa för Åkers styckebruk utanför Strängnäs.
 
Ulf och Marita Claesson börjar 1 mars.
... och Ulf och Marita hälsas välkomna
 
Med vändande flyg samma dag, den 1 mars, anländer vikarier för dem båda, Ulf och Marita Claesson, båda med flera års erfarenhet från utlandskyrkan, bland annat i Bangkok och flera platser i Europa.

Till hösten väntas så ordinarie kyrkoherde och assistent finnas på plats, rekrytering pågår just nu.

Läs mer om Ulf och Marita på vår hemsida.
 
Ulla Lundberg i konsthörnan.
Caroline Homer & Swallows.
Jutta Lundgren, Swallows.
Mycket bild i kyrkan
 
I helgen hade den internationella konstnärsgruppen The Swallows Art Group vernissage på sin årliga utställning i kyrkan. Hallen är fylld av målningar gjorda på Teneriffa, fram till fredag den 23 februari.

I en hörna av terrassen, intill biblioteket, har vi också provat att skapa en konsthörna med tillfälliga utställningar. Först ut var Ulla Lundberg som visade sina akrylmålningar i drygt en vecka. Tanken är att hörnan ska vara öppen för den som vill visa sina bilder/foton eller annat en kortare tid i kyrkan. Efter försöket med Ulla utvärderas projektet. Kanske det blir fler bilder framöver - det får den nya ledningen avgöra.

Mera bild - med prat - blir det på onsdagens Mitt i byn, den 21 februari. Temat är konst på Teneriffa och vi planerar att föra ett samtal kring några av de bilder som visas i kyrkan och om konst och skapande på ön. 
 
Varje tisdag.
Ljuva semmeltid
 
Som vanligt började vi sälja semlor i samband med vårens loppmarknad första veckan i februari.

Missade du premiären? Var lugn. Det finns fler, alla lika gräddigt fluffiga och läckra. Varje tisdag bullar köket upp för semmelfest för dig som gärna gör ett litet avsteg så här i fastetider.