22 februari 2018 #13
 
Diskrimineringslagen
 
Syftet med kursen "Diskrimineringslagen mångfald & inkludering" är att ge dig som är chef kunskap och verktyg för att skapa en ännu mer inkluderande kultur på Trafikverket, och därigenom säkerställa en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering.

Likabehandling och respekt ska genomsyra hela organisationen. Öppenhet, tolerans för olikheter samt delaktighet är framgångsfaktorer.

Kursen genomförs på följande orter och datum:
  • 26 februari, Solna
  • 16 mars, Solna
  • 21 mars, Borlänge
  • 10 april, Malmö
  • 11 april, Stockholm
  • 24 april, Göteborg
  • 23 maj, Stockholm
  • 24 maj, Stockholm
Klicka här för att läsa om kursen och för att anmäla dig
Svåra samtal
 
Kursen ”Svåra samtal” vänder sig till dig som är chef och till dina medarbetare som i arbetet kan komma i kontakt med svåra samtal. Syftet med kursen är att du ska bli säker och tydlig i din kommunikation och kunna hantera situationer vid sådana samtal.
 
Kursen genomförs den 7-8 mars i Stockholm.
Klicka här för att läsa om kursen och för att anmäla dig
Kommunikation människor emellan
 
Kursen "Kommunikation människor emellan" hjälper dig som är medarbetare eller chef att genom ökad medvetenhet utveckla din kommunikativa förmåga.

Innhåll:
•Grunderna i verbal och icke verbal kommunikation
•Kommunikations- och beteendestilar
•Konkreta verktyg för att skapa god kommunikation
•Individuell handlingsplan

Kurstillfälle genomförs den 7 mars i Solna och den 2 maj i Göteborg.
Klicka här för att läsa om kursen och för att anmäla
Rehabilitering
 
Kursen "Rehabiliteringsutbildning för chefer" ger dig som är chef fördjupade kunskaper om rehabilitering så att du känner dig trygg i en rehabiliteringsprocess.

Kursen ger bland annat kunskaper om Arbetsgivarens ansvar, försäkringskassans rehabiliteringskedja och vårt interna arbetssätt.

Kursen genomförs den 14 mars i Malmö, 20 mars i Luleå, 12 april i Solna, 17 april i Borlänge och den 7 maj i Göteborg.

Klicka här för att läsa om kursen och för att anmäla dig
Personlig effektivitet
 
Personlig effektivitet - Outlook och OneNote
Syftet med kursen "Personlig effektivitet - Outlook och OneNote" är att genom ökad kunskap om programmen säkerställa effektiva arbetssätt, tillvarata digitaliseringens möjligheter och även ge förutsättningar för ett hållbart arbetsliv. Kursen ger dig som deltagare bland annat god kunskap och förstålse för Outlook och OneNote som verktyg, hur dina arbetsvanor i de digitala verktygen påverkar dig och hur hjärnan regarear på digital stress.

Kursen genomförs 21 mars och den 31 maj i Göteborg
Leda på distans
 
Kursen ”Leda på distans” vänder sig till dig som är chef inom Trafikverket och har ett ledarskap på distans. Syftet med kursen är att du som chef ska kunna hantera förutsättningarna med distansledarskap samtidigt som du känner dig trygg i din roll och upplevs som en tillgänglig och närvarande chef.

Kursen genomförs den 27 mars i Solna
Klicka här för att läsa om kursen och för att anmäla dig
Leda i förändring
 
Arbetar du som chef, projektledare eller på annat sätt är nyckelperson i Trafikverkets förändringsarbete. I så fall är det här kursen för dig. Här får du ökad förståelse för vad som krävs för att framgångsrikt leda en grupp genom förändringsprocessens olika faser.

Kursen genomförs i 24-25 april i Stockholm
Klicka här för att läsa om kursen och för att anmäla dig
Skiftarbete
 
För dig som är chef för skiftgående personal erjbuder Trafikverksskolan kursen "Hållbart arbetsliv vid skiftarbetet". Syftet med kursen är att du som chef genom ditt ledarskap ska kunna skapa goda förutsättningar för ett hållbart arbetsliv för dina medarbetare i skiftmiljö.

Den 15 maj genomförs kursen i Stockholm
Klicka här för att läsa om kursen och för att anmäla dig
Mötesteknik
 
Kursen "Mötesteknik" ger dig kunskaper kring vad som gör ett möte effektivt. Som deltagare får du bra verktyg att ta med dig till ditt nästa möte. Målet med kursen är att bidra till en effektivare möteskultur på Trafikverket.

Kursen äger rum den 31 maj i Solna.
Klicka här för att läsa om kursen och för att anmäla dig
Arbetsrätt
 
"Arbetsrätt för chefer" arrangeras av cf HR ungefär en gång varannat år. Den 9 oktober är det åter igen dags att träffas.
Arbetsrätt för chefer är ett seminarium som vänder sig till dig som är chef i Trafikverket. Syftet med seminariet är att du ska få de verktyg du behöver ha för att kunna utöva ditt chefskap, fullgöra dina skyldigheter och se till att medarbetare fullgör sina åtaganden gentemot arbetsgivaren och därmed ta ditt personalansvar.

Kursen genomför den 9 oktober i Stockholm.
Klicka här för att läsa om kursen och för att anmäla dig