Digitala lösningar för effektivare vård | Bättre täckning med regional upphandling | Karlskronas välfärdsbredband
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
 
Digitala lösningar för effektivare specialistvård
 
För att vården i framtiden skall kunna fullgöra sitt uppdrag inom rimliga kostnadsramar behövs digital teknik som når alla. I framtiden kommer vården att behöva vara platsoberoende, samtidigt som den är individualiserad och digitaliserad.
Läs hela artikeln
 
 
Ny utformning för framtidens bredbandsstöd
 
Hur kommer framtidens bredbandsstöd att vara utformat? Regeringen har gett PTS i uppdrag att ta fram ett förslag för hur bredbandsstödet ska se ut efter 2020, då nuvarande program avslutas.
Läs mer om förslaget
Karlskrona tackar stadsnätet för sitt välfärdsbredband
 
Karlskrona nämns ofta som en förebild när digitaliseringssatsningar inom vården diskuteras. Kommunen lyfter i sin tur fram samarbetet med den lokala stadsnätsleverantören som gett en stabil uppkoppling som gör att de kan lita på de digitala lösningarna.
Läs mer om Karlskronas satsning på digitalisering
 
 
Statlig garanti ska ge alla tillgång till fungerande internet
 
Regeringen inför en garanti att alla ska ha möjlighet att få en internetanslutning på minst 10 Mbit/s. Enligt Post och telestyrelsens beräkningar från 2017 handlar det om 300 hushåll och företag som i dag saknar den möjligheten.

Läs mer om garantin
 
 
Mindre upphandlingar ska hjälpa Kronoberg nå målet
 
Genom att parallellt göra mindre och lokalt avgränsade upphandlingar av bredbandsutbyggnad kan lokala stadsnät bättre konkurrera med nationella operatörer. Det föreslog Lena Carlborg, regional bredbandskoordinator i Kronoberg på nätverksmötet den 8 februari.

Läs mer om Kronobergs upphandlingsarbete
 
 
EU-bidrag för gratis wi-fi i kommuner
 
EU ger bidrag till kommuner för att bygga hot-spot för gratis bredband till invånarna för upp till 8 000 platser i EU. Ansökan öppnar den 5 maj.
Registera er som sökande redan nu