Observera arbetsgivare nr 5 2018
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
PO-pålägg för 2018 finns i Vera!
 
Du som behöver personalkostnadspåläggen för 2018, de så kallade PO-påläggen, hittar dem i Vera. 

Inloggning i Vera ingår i medlemsavgiften för alla medlemmar i Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Om er församling/pastorat inte har inloggning kan ni ansöka om det här.
 
Kommande Ducatus fokuserar på 2017 års avtalsrörelse
 
Vecka 11 landar årets första nummer av Ducatus, om att leda och arbeta i kyrka och begravningsverksamhet hos alla prenumeranter. Här kommer ett smakprov ur det digra innehållet som framförallt belyser avtalsåret ur olika aspekter:
  • Förhandlingschef Cecilia Herm med flera berättar hur avtalsförhandlingarna 2017 gick till.
  • Chefsjurist Ylva Wåhlin tecknar bakgrunden till de förändringarna och förklarar hur bestämmelserna om arbettidsmått och beräkningsperioder förnyats.
  • Förhandlarna/rådgivarna Sofia Harryson och Mari Burell förklarar i en annan text vilka effekter det nya kollektivavtalet får för kyrkans verksamheter.
  • Arbetsrättsjurist Robert Svec förklarar hur ersättningen för kyrkoherdevikariat ändrats.
  • Representanter från Åhus församling berättar om den arbetstidsmodell i linje med den nya regleringen som de använt sedan länge.
 
Nytt: Ducatuspraktikan!
 
En nyhet för 2018 är att från och med detta nummer medföljer Ducatuspraktikan i varje nummer av Ducatus som en extra bonus till alla prenumeranter. Den första Ducatuspraktikan är en bilaga om hur arbetsgivare kan förebygga och hantera sexuella trakasserier på arbetsplatsen.

Satsningen på Ductuspraktikan är ett sätt för oss att tillmötesgå många arbetsgivarföreträdares önskan om praktiska råd på HUR man kan arbeta med olika frågor.  Det är en satsning som vi hoppas ska bidra till medlemsnytta i framkant. Satsningen på särtrycket och ett över tid ökat omfång på magasinet som sådant medför att Ducatus från och med 2018 övergår till fyra gånger per år.

Prenumerera på Ducatus du också!
En prenumeration av magasinet och Ducatuspraktikan kostar enbart 300 kronor för fyra nummer. Skicka ett mejl till arbetsgivare@svenskakyrkan.se och ange leverans-, respektive fakturaadress, så ordnar vi resten! Välkommen som prenumerant!
 
Utbildningar på gång - sista chansen att anmäla sig!
 
Du hittar som vanligt fler utbildningar, information och anmälan på arbetsgivarorganisationens intranätplats
 
 
Vilka får det här nyhetsbrevet?
 
Nyhetsbrevet skickas till dig som
  • anmält dig som prenumerant
  • är kyrkoherde eller kyrkorådsordförande och har din e-postadress registrerad i Kyrksam
  • alla församlingars, pastorats och stifts allmänna e-postlådor.
För att anmäla dig som prenumerant till Observera klicka här.

Du kan enkelt skicka brevet vidare till någon som du tror är intresserad genom att klicka på "Skicka vidare" längst upp i brevet.