NYHETSBREVET FÖR DIG INOM FÖRSKOLA & SKOLA I NACKA
Det här nyhetsbrevet riktar sig till dig som arbetar inom förskola och skola i Nacka. Avsändare är utbildningsenheten i Nacka.
Nyheterna nedan ger ditt ett urval av ärendena på utbildningsnämndens sammanträde den 15 mars 2018.

Alla handlingar för sammanträdet finner du här
 
Har tilläggsbeloppet avsedd verkan i grundskolan?
 
En utvärdering visar att skolornas insatser vad gäller elever med omfattande behov av särskilt stöd oftast fungerar väl och hjälper eleverna att utvecklas. Ett orosmoment är dock att insatserna i åtgärdsprogrammen inte alltid stämmer överens med de faktiska insatserna. 
Läs hela nyheten
 
Fördjupad analys av skolans resultat våren 2017
 
I kvalitetsanalysen för 2017 gavs en övergripande bild av resultaten för grundskolan och gymnasieskolan från våren 2017. Nu har en utförligare redovisning gjorts som bland annat ger en bild av hur elevernas resultat i de nationella proven utvecklats mellan årskurs 3 och 6 samt hur elevernas betyg utvecklats mellan årskurs 6 och 9.
Läs hela nyheten
Behovet av gymnasieplatser ökar kraftigt fram till 2025
 
Det framtida behovet av gymnasieplatser är stort i Nacka. Antalet ungdomar i gymnasieåldern ökar med 50 procent fram till år 2030. Det tillkommande behovet beräknas till minst 2 000 platser. 
Antalet gymnasieelever i länet kommer 2025 vara 20 000 fler än idag, vilket ställer stora krav på utbyggnad av antalet platser med ett programutbud som motsvarar efterfrågan både från elever och arbetsmarknaden. 
Läs hela nyheten
Utbildningsnämndens styrning och uppföljning har granskats
 
Ernst and Young har granskat utbildningsnämnden i syfte att bedöma om nämndens styrning och uppföljning av resursfördelningen till grundskolorna är tillräcklig och ändamålsenlig.
Deras sammanfattande bedömning är att utbildningsnämndens styrning är tillräcklig och ändamålsenlig. 
Läs hela nyheten
 
Utfall i skolvalet till höstterminen 2018
 
Totalt gjorde 2500 elever ett skolval under skolvalsperioden 2018. 
91 % av de så kallade måsteväljarna fick plats på sitt förstahandsval. Utbildningsnämndens mål, att minst 90 % ska få sitt förstahandsval, har alltså uppnåtts i år. 
Läs hela nyheten
 
 
Nästa nyhetsbrev kommer efter utbildningsnämndens sammanträde den 26 april 2018. Har du frågor eller synpunkter är du välkommen att skriva till utbildningsenheten@nacka.se.