NYHETSBREVET FÖR DIG INOM FÖRSKOLA & SKOLA I NACKA
Det här nyhetsbrevet riktar sig till dig som arbetar inom förskola och skola i Nacka. Avsändare är utbildningsenheten i Nacka.
Nyheterna nedan ger ditt ett urval av ärendena på utbildningsnämndens sammanträde den 26 april 2018.

Alla handlingar för sammanträdet finner du här
 
GOD TILLGÅNG PÅ UTBILDADE OCH LEGITIMERADE LÄRARE I NACKA
 

Generellt finns en god tillgång till utbildade och legitimerade lärare på flertalet skolor i Nacka. Det visar den senaste lärarstatistiken som avser hösten 2017. När det gäller fritidshemmens personal har andelen personal med pedagogisk högskoleexamen minskat.
Läs hela nyheten
 
SKOLVALET 2018 - FÖRDJUPAD STATISTIK OCH UPPFÖLJNING
 

I skolvalet till hösten 2018 fick 92 procent plats på den skola de valt i första hand, en ökning från förra året. Nästan alla (99,6 procent) kunde beredas plats på någon av sina tre valda skolor. I nyheten redovisas även resultatet från föräldraenkäten efter skolvalet
Läs hela nyheten
NÄMNDENS YTTRANDE ANGÅENDE REVISIONSRAPPORT
 

Utbildningsnämnden har svarat kommunrevisorerna angående rekommendationerna i Ernst and Youngs revisionsrapport Granskning av likvärdighetsgarantin.
Rapportens sammanfattande bedömning är att utbildningsnämndens styrning och uppföljning av resursfördelningen till kommunala och fristående grundskolor är tillräcklig och ändamålsenlig.
Läs hela nyheten


 
ÄNDRING AV REGLERNA VID SIGNERING AV KONTRAKT FÖR FÖRSKOLA, PEDAGOGISK OMSORG OCH FRITIDSHEM
 

Utbildningsnämnden har beslutat om en ändring av de allmänna bestämmelserna. Ändringen medför att i de fall ett barns vårdnadshavare skrivna på olika adresser ska båda vårdnadshavarna signera kontrakt då de accepterar en plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem.
Läs hela nyheten
 
EN PÅMINNELSE OM LOVSKOLA OCH REGELÄNDRING FÖR KLUBBEN:
 
REGELÄNDRING: FRITIDSKLUBBEN SKA INNEFATTA ALLA SKOLLOV
 

Kommunfullmäktige beslutade i samband med beslutet om Mål- & Budget för 2018 om en regeländring för fritidsklubb 10–12 år.
Regeländringen innebär att verksamheten även ska innefatta alla skollov, inklusive sommarlovet, och vara anpassad efter föräldrar och elevers vistelsebehov.
 
RUTINER FÖR LOVSKOLA
 
Elever som slutat åttan och som är i riskzonen för att inte bli behöriga till gymnasiet under nästa årskurs har rätt till lovskola. Det gäller även elever som slutat nian och inte fått tillräckligt bra betyg för att bli behöriga till gymnasiet.
Lovskolan ska anordnas i juni samma år som eleven har avslutat årskurs 8 eller 9 och uppgå till sammanlagt minst 50 timmar.
Läs mer på webbsidan om lovskola
 
 
Nästa nyhetsbrev kommer efter utbildningsnämndens sammanträde den 7 juni 2018. Har du frågor eller synpunkter är du välkommen att skriva till utbildningsenheten@nacka.se.