Fallande krona, ökad volatilitet och tips från Spargrisen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Volatiliteten är här för att stanna
 

Månaden som gick såg en global uppgång på de flesta börser i takt med att första kvartalets rapporter kommit in. Narrativet i marknaden är att toppen snart är nådd under denna cykel och högkonjunkturen lider mot sitt slut. Volatiliteten har ökat på marknaden och förväntan är att det periodvis kommer vara oroligt.

Samtidigt innebar korrektionen under första kvartalet att globala aktier numera handlas under sina historiska p/e snitt och tillväxtprognoserna pekar mot att 2018 blir något bättre än föregående år. Den starka ekonomin har därför förutsättningen att fortsatt ge bränsle åt börsen.


Läs hela vår fondkommentar här
I detta nummer
 
 
 
Viktig information
Vill du fortsätta att läsa våra nyhetsbrev?

Den 25 maj träder den nya dataskydds-förordning GDPR igenom. Det innebär att du som är kund måste ge ditt samtycke till att fortsätta motta nyhetsbrev från oss.

Vill du fortsätta att få våra nyhetsbrev till denna epostadress?

 
JA    NEJ


Du kan självklart ändra detta inloggad på din depå under fliken inställningar.
 
 
 
Månadens fonder
Månadens bästa aktiefond
BlackRock - GF World Energy Fund A2 USD +11,15%
 
Månadens bästa hedgefond
Atlant Fonder - Atlant Edge +8,86%
 
Månadens bästa räntefond
Allianz Global Investors - Allianz Income and Growth +4,35%

Avkastning per 2018-05-15, 30 dagar bakåt Se våra topplistor här
 
 
Vinnarna i vår tävling utsedda
Tack till alla spargrisar och börshajar
 
 
Tack till alla som kom till Börshajen Academy! Vilket event och vilka fantastiskt nyfikna och intresserade sparare som var på plats. Så roligt att träffa er alla och tack för många fina inlägg under #spargrisen!
 
Stort grattis till våra vinnare i tävlingen:
5 000 kr - Pernilla med sin dröm: "Jag drömmer om att ha en fri ekonomi där jag kan investera både i mig, min familj och i världen".

1 000 kr - Louise drömmer en solig vit strand på en tropisk ö med paraplydrink i handen.
1 000 kr - Victoria drömmer om en ny bok.
1 000 kr - Johanna drömmer om att kunna gå i pension tidigt och resa!

Stort grattis och lycka till med fondsparandet! Vi kommer att kontakta er personligen.

Fler tips från Spargrisen hittar du här
 
 
 
Nya artiklar
Den svenska kronan har noterat nya bottennoteringar mot euron under april och handlades vid månadens slut över nivån 10,50. Det är en försvagning på cirka 7 procent sedan årets början. För de fondsparare som har innehav i andelsklasser som handlas i euro innebär det att man på toppen av fondens avkastning kan räkna hem en saftig valutavinst.

Läs mer
 
DNB Renewable Energy är en aktiefond som investerar inom sektorn förnybar energi och som försöker ta tillvara på de möjligheter som omställningen från traditionella energikällor till mer kostnadseffektiva och miljövänliga alternativ medför. Fonden förvaltas från Norge av Jon Sigurdsen och Christian Rom.

Läs mer
 
Albert Einstein lär ha kallat ränta på ränta-effekten både för världens åttonde underverk och för den starkaste kraften i universum. För någon som vet vad ränta är och har någon sorts förståelse för själva grundkonceptet, att 10 procents avkastning på 100 kronor gör att du får 110 kronor och att 10 procent på 110 kronor gör att du får 121 kronor och så vidare, verkar det kanske som att Einstein tog i lite väl mycket.

Läs mer
 
 
 
Våra fondpaket

Färdiga fondpaket som förenklar ditt fondsparande
 
Topp 3

Se våra topp tre fonder inom varje fondkategori
 
Aktiv förvaltning

Aktivt förvaltade portföljer
med fyra olika riskprofiler
Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Fondandelars värde kan såväl öka som minska och som investerare kan man förlora det investerade kapitalet. Värdet av fondandelarna kan öka och minska till följd av förändringar i växelkursen för den valuta fonden är noterad i.