Fondkommentar, ny tillväxtmarknadsanalys, ny hållbar fond, tips för din fondportfölj
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Maj månad bjöd inte på några stora händelser på de globala marknaderna. Ekonomin går fortsatt bra och vinstnivåerna övertygar. Tillväxten drivs av teknikbolagen och inte förvånande är det amerikanska teknik-indexet Nasdaq som har gått bäst under 2018. De orosmoln som numera möter marknaden är framför allt de politiska riskerna, med eventuella handelskrig framför oss och en ny regering i Italien.

Läs hela vår fondkommentar här
 
 
Sommartips från #Spargrisen
Ta cykeln. Upplev omgivningarna och förhoppningsvis det fina vädret på två hjul, då sparar du både bränsle och diverse parkeringsavgifter. Gå samtidigt in på Transportstyrelsens hemsida och
ställ av bilen under sommaren så kan du spara både fordonsskatt och trafikförsäkring.

Se över tv-tjänsterna. Varför häcka framför filmer och serier när sommaren sjunger utanför fönstret? Säg upp onödiga prenumerationer och ge dig ut på gratis utomhusbio eller utnyttja någon av alla
kostnadsfria föreställningar som anordnas i många svenska städer under sommaren!

Följ oss på facebook och instagram för fler spartips!
 
 
 
Månadens bästa
fonder
Månadens bästa aktiefond
Swedbank Robur - Ny Teknik +7,97%
 
Månadens bästa hedgefond
Länsförsäkringar - Länsförsäkringar Fastighet Europa +6,02%
 
Månadens bästa räntefond
Allianz Global Investors - Allianz Income and Growth +0,91%

Avkastning per 2018-06-11, 30 dagar bakåt

Se våra topplistor här
 
 
 
Nya artiklar
 
Kina utmärker sig positivt bland tillväxtmarknaderna hittills i år. Intresset för den kinesiska aktiemarknaden har varit stort eftersom MSCI numera inkluderar onshore aktier i sina index.

Läs mer
 
Odin Fastigheter har klarat den senaste tidens turbulens på bostadsmarknaden bra. Fonden är till 80-85 procent inriktad mot kommersiella fastigheter och har hittills i år ökat med 7,3 procent.

Läs mer
 
Den 29 maj lanserade Swedbank Robur fonden Swedbank Robur Global Impact. Enligt Robur är det den första fonden i sitt slag i Sverige som uteslutande fokuserar på att investera i bolag vars affärsidéer, produkter och tjänster bidrar till att uppfylla ett eller flera av FN:s 17 globala hållbarhetsmål till år 2030.

Läs intervju med förvaltarna
 
Didner & Gerge US Small and Microcap lanserades i augusti 2016 som ett alternativ för sparare som vill investera i små och riktigt små bolag på den amerikanska marknaden. Sedan start har fonden utvecklats bättre än sitt jämförelseindex och avkastat knappt 33 procent (april månads utgång).

Läs mer
 
 
Nya analyser
Tillväxtmarknaderna fortsätter att vara den viktigaste drivkraften för den globala tillväxten och fortsatt ekonomisk tillväxt  vilket ger en starkare grund för ekonomisk stabilitet.

Efter en ökning på 37% år 2017, har tillväxtmarknadsaktier fallit marginellt och levererar per den 29:e maj endast -1.2%. Bortsett från volatilitet som man sett på globala marknader har tillgångsklassen även stött på lokal turbulens i länder så som Turkiet, Argentina och Sydafrika. Oljepriserna har även stigit och effekten utav det kan vara både positiv och negativ beroendes på vilket land det är.
 
Läs mer
 
 
 
Våra fondpaket

Färdiga fondpaket som förenklar ditt fondsparande
 
Topp 3

Se våra topp tre fonder inom varje fondkategori
 
Aktiv förvaltning

Aktivt förvaltade portföljer
med fyra olika riskprofiler