Nu finns en podd om politiskt ledarskap
 
I slutet av maj lanserade SKL premiäravsnittet av podcasten "Politiskt ledarskap". I cirka 30 minuter långa avsnitt samtalar programledaren Peter Örn med olika gäster om glädjen och utmaningarna som finns i uppdraget som politisk ledare i en kommun, ett landsting eller i en region ur olika infallsvinklar. Avsnitten släpps varannan torsdag fram till i oktober.

Hittills har tre avsnitt publicerats. I det senaste avsnittet förs ett samtal om ledarskap och förtroende, om att bygga tillit och fråga till råds. Gästerna Lena Lindgren, SKL, och Stefan Einhorn, författare och läkare, diskuterar om det är skillnad att vara en VD eller en politisk ledare. 

Nästa avsnitt sänds från Almedalen och om sociala mediers påverkan på demokratin.

 
 
 
Webbinarium inom Hot, hat och våld mot förtroendevalda
 
SKL genomför en serie kostnadsfria webbinarium med olika teman inom hot, hat och våld mot förtroendevalda. Sändningarna är en timme. Dessa webbinarium  ingår i den satsning som SKL genomför i samarbete med regeringen för att stödja kommuner, landsting och regioner när enskilda förtroendevalda blivit utsatta för hot och hat. SKL erbjuder sedan tidigare telefonstöd och information på webbplatsen. 
Mer information om webbinariet
Följande webbinarium sker den 28 augusti med tema Stöd till förtroendevalda som utsätts. 
Läs mer om SKL:s stöd till förtroendevalda som utsätts för hot, hat eller våld
 
 
Ta del av SKL:s valseminarier
 
Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) bjöd under höst och vinter in valnämnder och valadministratörer till seminarieserienVal 2018 – utmaningar och möjligheter.

Konferensserien var en mötesplats för erfarenhetsutbyte och tog bland annat upp frågeställningar som: Vad innebär förändringarna i vallagen och vilka nya rutiner behöver upprättas? Vad ska valnämnden tänka på vid rekrytering och utbildning av röstmottagare? Hur kan man förebygga och garantera säkerheten i samband med valet? Hur kan valnämnden informera om var, hur och när man röstar?

En av dessa åtta konferenser filmades där man får ta del av inspel från SKL, Valmyndigheten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Vidare delade kommuner med sig av sitt arbete kring valets genomförande. I den filmade konferensen berättar Stockholms stad till exempel om sitt arbete med tillgänglighet och utbildning av röstmottagare. 
Se konferensen
 
 
Demokratidagen den 3 april 2019
 
Boka redan nu in nästa års Demokratidag den 3 april 2019 på Clarion Sign Stockholm.