Köpläge på tillväxtmarknader? Amerikanska börsen vinnare trots handelskrig.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Juli månad har passerat och de stora samtalsämnena har varit värmen, handelskrig och andra kvartalets delårsrapporter. USA hade en riktigt stark rapportsäsong, men som däremot bjöd på en rejäl smäll då Facebook föll i värde med mer än 1000 miljarder på en dag efter en dålig rapport. Det var det största tappet någonsin och frågan är vad det betyder för den så framgångsrika tekniksektorn som drivit USA:s tillväxt under de senaste åren.

USA är dock fortsatt den marknad som går starkast med stora företagsinvesteringar, skattelättnader och hög tillväxt. Donald Trumps handelskrig har ännu inte fått någon effekt på marknaderna, varken i USA eller övriga världen. Konsensus ser ut att vara att kortsiktigt så kommer de föreslagna handelstullarna inte ha någon större påverkan. Skulle däremot handelskriget eskalera så lär en nedgång vara oundvikligt på lång sikt.


Läs hela vår fondkommentar här
I detta nummer
 
 
 
Månadens bästa fonder
Månadens bästa aktiefond
Tundra Fonder AB - Pakistan Fund +14,15%
 
Månadens bästa hedgefond
Atlant Fonder - Atlant Edge +7,98%
 
Månadens bästa räntefond
Franklin Templeton - Global Total Return (Acc) +4,96%

Avkastning per 2018-08-12, 30 dagar bakåt Se våra topplistor här
 
 
 
Nya artiklar
Den senaste tidens tilltagande oro för ett handelskrig mellan USA och dess stora handelspartners har satt dystra spår i utvecklingen för aktier på tillväxtmarknader och därmed också för tillväxtmarknadsfonder. Men frågan är om det uppstått ett köpläge.

Läs mer
 
Håller FAANG-eran på att ta slut och ersättas med andra begrepp? Den senaste tiden har MAGA seglat upp som nytt samlingsnamn för de hetaste techaktierna, men även WNSSS har nämnts.
Den främsta orsaken är att Facebooks aktie drabbats av flera bakslag den senaste tiden.

Läs mer
 
Världens investerare har hittills utsett en tydlig vinnare och förlorare i det eskalerande handelskriget mellan USA och Kina. Det visar en sammanställning som Finwire gjort. Samtidigt har aktiemarknaden i USA lyckats skaka av sig den geopolitiska risken tack vare att den amerikanska rapportsäsongen för det andra kvartalet långt över förväntan. 

Läs mer
 
 
 
Våra fondpaket

Färdiga fondpaket som förenklar ditt fondsparande
 
Topp 3

Se våra topp tre fonder inom varje fondkategori
 
Aktiv förvaltning

Aktivt förvaltade portföljer
med fyra olika riskprofiler
Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Fondandelars värde kan såväl öka som minska och som investerare kan man förlora det investerade kapitalet. Värdet av fondandelarna kan öka och minska till följd av förändringar i växelkursen för den valuta fonden är noterad i.