Utbildningar och konferenser hösten 2018
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Suicidprevention med Ullakarin Nyberg 6 september
 
Utbildningen vänder sig i första hand till dig som arbetar inom primärvården, men är öppen för personer som arbetar med suicidprevention inom övrig hälso- och sjukvård och kommunala verksamheter.

Läs mer och anmäl dig till suicidpreventionsutbildningen
Bättre förbättringsarbete med Genombrott.nu
 
Just nu pågår det flera förbättringsarbeten i Sverige där man använder Genombrott.nu i sitt förbättringsarbete lokalt och regionalt.
Genombrott.nu är ett visuellt och lättanvänt verktyg, som gör det enklare att förändra och förbättra verksamheter. Både patienter/ brukare, närstående och personal kan lämna förslag på hur verksamheten kan förbättras. Verktyget sköts enkelt via dator, ipad och mobiltelefon.

Är du intresserad av att veta mer om stödet och hur just du kan använda det i din verksamhet - ta kontakt med oss.

Läs mer och anmäl intresse
SIP i fokus under hösten 2018
 
I den nya lagstiftningen kring samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård blir SIP ett viktigt verktyg för både kommunerna och landstingen för att främja god vård vid utskrivning. Därför kommer vi under hösten att satsa extra på SIP.
Vi kommer bland annat att ha flera utbildningstillfällen med den första redan den 26 september. Ytterligare datum på utbildningar planeras under hösten. Håll utkik i vårt kalendarium.

Har du filmer, utbildningar och annat framtaget material eller goda exempel som du vill sprida och dela med dig av – mejla till Karin Lindström. Detta gäller material som rör såväl barn, vuxna som äldre.

Läs mer och anmäl dig till SIP-utbildningen den 26 september.
Primärvårdens arbete med psykisk ohälsa
 
Under 2018 görs en satsning på primärvårdens arbete med psykisk hälsa. Utbildningarna riktar sig till primärvårdspersonal men också till kommunal hälso- och sjukvårdspersonal.

Läs om satsningen och anmäl dig höstens utbildningar
Seminarier om självskadebeteende
 
Välkommen till seminarier som ger tips på konkreta verktyg som tagits fram genom SHEDO och Nationella Självskadeprojektet och som kan implementeras på den egna arbetsplatsen, samt inspirerande föreläsningar ur såväl brukarperspektiv som forskningsperspektiv.
Målgruppen är professionella som i sin yrkesroll möter personer med självskadebeteende.
Seminarierna är kostnadsfria. Anmälan är bindande och anmäld som inte infinner sig debiteras 300 kronor.

Malmö: Sensus, Studentgatan 2, Malmö, tisdagen den 13 november, kl 13-16
Göteborg: Centralhuset Konferens, Nils Ericsonplatsen 4, Göteborg, måndagen den 5 november, kl 13-16
Stockholm: Sopra Steria, Vasagatan 38 (Lokal Tokyo), Stockholm, onsdagen den 28 november, kl 13-16

Frågor ställs till: conny.allaskog@shedo.se
Konferens "Psykiatrin i praktiken"
 
En tvådagarskonferens med utgångspunkt i de tre senaste kliniska riktlinjerna: Personlighetssyndrom, Transkulturell psykiatri och Beroendemedicin i öppenvården som Svenska Psykiatriska Föreningen (SPF) publicerat.

Läs mer och anmäl dig