Så tänker förvaltarna efter valet. Tema tillväxtmarknader, köpläge?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Den svenska börsen ligger på plus för året efter den senaste uppgången under augusti månad. Vinstnivåerna är över förväntan och i nuläget talar väldigt lite för stora börsnedgångar i närtid.

Två uppstickare på Stockholmsbörsen är skogsbolagen SCA och Holmen som har dragit stor nytta av den låga kronkursen och exportmöjligheterna som det har medfört.

Förväntan är att kronan fortsatt kommer att vara låg så länge som Riksbanken avstår från att höja räntan. Det kan ge fortsatt fina valutaavkastningar på fonder som handlas i dollar och euro.

Läs hela vår fondkommentar här

I detta nummer
 
 
 
Nytt på Fondmarknaden
Vi har Sveriges största utbud av fonder, med mer än 1 800 fonder på vår plattform. Två av de nya fonderna denna månad är:

Lannebo Fonder Nordic Equities

Vontobel MTX Sustainable Emerging Markets Leaders


Tycker du det är svårt att välja fonder, kolla på våra favoriter inom varje kategori.
Du hittar våra Topp 3 fonder här.

För att göra ditt sparande enkelt har vi tagit fram tre färdiga fondpaket till olika risknivåer, läs mer om dessa här.

Alla fonder
 
 
 
Månadens bästa fonder
Månadens bästa aktiefond
SEB - Nordamerikafond Småbolag +9,93%
 
Månadens bästa hedgefond
Man Investments LU - Man AHL Trend Alternative +2,78%
 
Månadens bästa räntefond
GAM (Luxembourg) S.A. - GAM Swiss Franc Bond +2,89%

Avkastning per 2018-09-10, 30 dagar bakåt Se våra topplistor här
 
 
 
Nya artiklar

Trots att det inte finns något tydligt regeringsalternativ i den svenska politiken finns ingen politisk riskpremie i sikte. Det skriver SEB i sin senaste utgåva av Nordic Outlook.

Läs mer

 
Amerikanska småbolag och teknologifonder har varit ett vinnande tema för fondplaceringar under augusti månad. I den negativa vågskålen fortsätter Turkietfonder ha det fortsatt motigt efter kraftiga fall under året. Även Brasilienfonder sällar sig till förlorarskaren under månaden. Det visar statistik från Fondmarknaden.se.

Läs mer
Turkiet har fått sänkt kreditbetyg efter den utdragna ekonomiska och politiska krisen. Liran har i det närmaste kollapsat och företagarförtroendet faller*. Är det köpläge i turkiska fonder nu eller har vi bara sett början av krisen?

Läs mer
Det har varit några skakiga månader för flera tillväxtmarknader, främst Turkiet och Argentina. Där har långa perioder av ekonomiska obalanser nu lett till kraftiga ras för ländernas aktiemarknader och valutor.

Läs mer
Aktier på tillväxtmarknader har utvecklats svagt under senare tid vilket fått index som täcker in länder på dessa marknader att falla så pass mycket att de nu anses vara inne i en teknisk ”björnmarknad”.

Läs mer
Många svenska räntehedgefonder har haft det tufft under 2018, samtidigt visar aktiefokuserade hedgefonder från fondbolag som Atlant, PriorNilsson och Adrigo på god avkastning. Det framgår av data från Fondmarknaden.se.

Läs mer

Indexfonder har med sina låga avgifter ökat kraftigt i popularitet de senaste åren. Det finns många fördelar för sparare med indexfonder, men är det alltid rätt att välja bort fonder med högre avgifter? Kanske inte.

Läs mer
Fler investeringsmöjligheter för en bättre och hållbar framtid.
 
Världen står inför en stor utmaning med att på ett hållbart sätt tillfredsställa de behov vi har idag utan att äventyra framtida generationers behov och möjligheter. Global Impact är en ny aktiefond som fokuserar på att investera i bolag som med sin verksamhet bidrar till att avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter, lösa klimatkrisen och främja fred och rättvisa.

Läs mer
 
 
 
 
 
Våra fondpaket

Färdiga fondpaket som förenklar ditt fondsparande
 
Topp 3

Se våra topp tre fonder inom varje fondkategori
 
Aktiv förvaltning

Aktivt förvaltade portföljer
med fyra olika riskprofiler
Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Fondandelars värde kan såväl öka som minska och som investerare kan man förlora det investerade kapitalet. Värdet av fondandelarna kan öka och minska till följd av förändringar i växelkursen för den valuta fonden är noterad i.