Patienterna ger sjukhusvården goda omdömen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Patienterna ger sjukhusvården goda omdömen
 
Under våren 2018 har drygt 144 000 personer som fått sjukhusvård delat med sig av sina erfarenheter. Överlag har man ett gott intryck av sitt besök eller vistelse inom sjukhusvården.

– Det är förstås glädjande med ett så positivt resultat för sjukhusvården, särskilt som svensk vård i andra undersökningar rankats lägre när det gäller just tillgänglighet och delaktighet, säger Hans Karlsson, avdelningschef på SKL.
Nationell patientenkät 2018
 
 
Vd-krönika
Trots val är det vardag i välfärden
 
 
Så var valet genomfört och nu börjar arbetet med att formera styren i kommuner, landsting och regioner. På många håll är läget lika osäkert som på riksplanet. Det kan därför ta tid innan det blir klart. Hur SKL:s styrelse kommer att se ut avgörs slutligen på vår valkongress i mars.
 
 
Valet: färre traditionella 
majoriteter
 
Valdeltagandet ökar, förtroendet för politiker minskar och de traditionella blocken saknar majoritet i merparten av kommuner, landsting och regioner. 
SKL:s analys av valnattens resultat
Nationellt initiativ mot studieavbrott behövs
 
Det behövs ett nationellt kunskapscentrum som kan förebygga att unga hamnar utanför studier och arbete, skriver Per-Arne Andersson på Skolbloggen. 
Skolbloggen
 
 
Mer från SKL
 
Stark ekonomi i flera av våra nordiska länder
"Det tar lång tid att förändra en självbild. Bilden av Sverige som Nordens rikaste land där invånarna betalar mest skatt lever därför fortfarande kvar. Verkligheten ser dock något annorlunda ut." SKL:s chefsekonom skriver på Ekonomibloggen.
Ekonomibloggen
 
 
Nu mäter vi innovationsklimatet i offentlig sektor
I dagarna går SKL ut med en enkät om innovationsklimatet i offentlig sektor. Syftet är att kartlägga innovationsförmågan och hur arbetet kan bli mer strategiskt i framtiden.
Innovationsbarometern
 
 
Överenskommelser med elever om digitala enheter
Många skolor förser eleverna med personliga digitala enheter (datorer, lärplattor etc.). Vid utdelning brukar någon form av överenskommelse med eleverna och deras vårdnadshavare ske. Eftersom skolan enligt skollagen ska vara avgiftsfri, kan man inte sätta några villkor för eventuell ersättningsskyldighet vid skada eller förlust.
Riktlinjer för hantering och vid incidenter
 
 
Nytt från omvärlden
 
Valen i kommuner och landsting
Valmyndigheten presenterar preliminära valresultat.
Val till kommunfullmäktige

Val till landstingsfullmäktige 

Tillväxtverket: nyanlända entreprenörer utvecklar företagande på landsbygden
Tillväxtverket och Landsbygdsnätverket har inventerat modeller för företagsfrämjande projekt på landsbygden. I en ny rapport har nio av dem valts ut. Rapporten ska inspirera och synliggöra de möjligheter för företagande som finns för nyanlända på landsbygden.
Nyanlända entreprenörer på landsbygden