Bästa fonderna under september - Revansch för Turkietfonder
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Vart i konjunkturen befinner vi oss?
 
September månad såg den svenska börsen gå minus och nu inväntar vi bolagens kvartalsrapporter som kommer inkomma under oktober månad. Förväntningarna är fortsatt vinsttillväxt på ca 10 % framåt och för 2019, men det kan stå sig dyrt med större nedgångar för de bolag som inte lyckas leva upp till satta förväntningar.

Vi fick även se en nedgång av dollarn mot svenska kronan under september, som medverkat till att även världsindex MSCI World gått minus i svensk krona. Det är svårt att för närvarande hitta en marknad som går väldigt starkt och handelskrig, valutaeffekter och råvarupriser står alla för tillfället och balanserar.

Det finns en klar osäkerhet bland analytikerna vart någonstans i konjunkturen vi befinner oss. Vanligtvis så ser vi starka aktie- och råvarumarknader i slutet av högkonjunkturen, vilket kan öppna för god tillväxt för aktiefonder även framåt.

Läs hela vår fondkommentar här
I detta nummer
 
 
 
Nytt på Fondmarknaden
 
 
 
Månadens bästa fonder
Månadens bästa aktiefond
JPMorgan - JPMF Brazil Equity Fund +14,94 %
 
Månadens bästa hedgefond
Adrigo Asset Management AB - Adrigo Small & Midcap L/S +6,61%
 
Månadens bästa räntefond
Türkisfund - Türkisfund Bond +8,57 %

Avkastning per 2018-10-08, 30 dagar bakåt Se våra topplistor här
 
 
 
Nya artiklar

Turkietfonder är tveklöst årets stora förlorare, men i september tog dessa fonder revansch och steg på bred front. Även Rysslandsfonder har haft en stark månad, enligt data från Fondmarknaden.se.

Läs mer
 
Läkemedelsfonder har hittills i år stigit med 23,5 procent. Branschen som helhet har utklassat Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 som ökat med 4,8 procent under samma tidsperiod.

Fondteamet hos Rhenman Healthcare Equity skriver i en marknadsutblick att de ser ett tydligt ökande intresse för hälso- och sjukvårdssektorn till följd av att Trump-administrationen har tagit initiativet i läkemedelsprisfrågan.


Läs mer
Oljepriset har ökat successivt de senaste fyra åren och handlas nu stadigt över 80 dollar per fat. I skrivande stund ligger oljepriset på drygt 86 dollar per fat. Vissa bedömare menar att 100 dollar-nivån är i sikte.

Hur ser prisbilden ut framöver och vilka hur har energifonderna utvecklats i takt med att oljepriset stigit? Finwire har gjort en genomgång.

Läs mer
Japanska aktier, uttryckt som Nikkei 225 index, steg till den högsta nivån på 27 år under det tredje kvartalet 2018. Marknaden understöddes under perioden av förbättrade bolagsresultat i kombination med en starkare ekonomi och en svagare valuta, enligt Wall Street Journal.

Läs mer
Under gårdagen blev det officiellt att fonden Pareto Global Corporate Bond erhållit svanenmärkning. Detta som första kreditfond att få Svanen-licens i Sverige, Norge och Finland.


Läs mer
 
 
 
 
Våra fondpaket

Färdiga fondpaket som förenklar ditt fondsparande
 
Topp 3

Se våra topp tre fonder inom varje fondkategori
 
Aktiv förvaltning

Aktivt förvaltade portföljer
med fyra olika riskprofiler
Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Fondandelars värde kan såväl öka som minska och som investerare kan man förlora det investerade kapitalet. Värdet av fondandelarna kan öka och minska till följd av förändringar i växelkursen för den valuta fonden är noterad i.