Det här behövs för att gymnasielagen ska fungera
 
Integration: Kommunerna behöver tydliga besked om ersättning för kostnader under ansökningstiden och att staten tar ansvar för situationer som kan uppstå framöver, skriver SKL:s ordförande Lena Micko och 2.e vice ordförande Anders Knape på Dagens Samhälles debattsajt.
Webbsänd konferens om gymnasielagen den 26 november
 
Integration: Den 26 november arrangerar SKL en konferens där vi försöker besvara  uppkomna frågor om kommunernas ansvar gentemot de individer som får uppehållstillstånd genom gymnasielagen. Medverkar gör bland annat Migrationsverket, sakkunniga inom socialtjänst, skola, vuxenutbildning och psykisk hälsa. Du kan delta på plats i Stockholm eller via webben
Ett sammanhållet system underlättar integrationen
 
Integration: I sitt remissyttrande ställer sig SKL bakom Mottagandeutredningens huvudförslag om ett helt nytt system för mottagande av asylsökande och nyanlända.
Ny webbplats guidar nyanlända, handledare och arbetsgivare
 
Integration: Nu lanseras en partsgemensam webbplats för att främja och underlätta nyanländas etablering på arbetsmarknaden inom kommuner, landsting och regioner. Ambitionen är att ge information och stöd till både nyanlända, handledare och arbetsgivare.
Få sökande är det största hindret för bredare utbud på Vux
 
Utbildning: För få sökanden är ett av de största hindren för att genomföra ett bredare utbud av yrkesutbildningar inom regionalt yrkesvux. Det visar en ny rapport från SKL. Det är särskilt påtagligt inom vissa yrkesområden, som restaurang och livsmedel samt hotell och turism.
Seminarium: Automatiserat ekonomiskt bistånd
 
Många känner idag behov av att hitta nya lösningar och arbetssätt, inte minst för att bevara möjligheter att fokusera på det värdeskapande när demografin förändras. Den stora frågan är - hur gör vi detta på bästa sätt? Välkommen till ett seminarium med konkreta tips.
Webbsändning: Agenda för integration
 
I den senaste sändningen medverkar bland annat "KomHit Flykting", ett projekt som arbetar med kommunikationsstöd inom vården, Stockholms stad, som berättar om sitt arbete med partnerskap. Sändningen inkluderar även senaste nytt om Mottagandeutredningen och information om plattformen "vägen till jobben".
Om arbete och integration
 
Nyhetsbrevet Arbete och integration kommer ut cirka en gång i månaden. Brevet vänder sig till dig som arbetar med frågor som rör arbetsmarknad, integration eller ekonomiskt bistånd inom en kommun. Har du tips på ämnen eller synpunkter/frågor kring innehållet? Kontakta: Johanna Kreicbergs

Nyhetsbrevet ges ut av arbetsmarknadssektionen som är en del av SKL:s avdelning utbildning och arbetsmarknad.