Börsras ses som tillfällig korrektion av fondförvaltare, konjunkturen anses fortsatt stark.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Oktober månad präglades av kraftiga nedgångar på de globala aktiemarknaderna. Globalindex sjönk närmare 7,3 procent och nedgången drevs framför allt av de höga värderingarna inom den amerikanska IT-sektorn och de höjda räntorna i USA. Detta är inte några nyheter men effekterna spred sig snabbt till de resterande marknaderna och i Sverige så gick Stockholmsbörsen kraftigt ned. Stockholmsbörsen har numera en negativ avkastning för 2018 som en följd av nedgångarna i oktober.

Men det finns samtidigt ljusglimtar; rapportsäsongen var överlag positiv och visade bra vinster och framtidsutsikter. Så den oro för en närliggande börskollaps som många känner, finns det inom den närmaste framtiden inget som tyder på då både ekonomin och företagen presterar bra.

Läs hela vår fondkommentar här
I detta nummer
 
 
 
Viktigt på Fondmarknaden
Sista dagen för att flytta ut andelar från Fondmarknaden.se innan årsskiftet är 7/12 2018.

Anledningen till att vi stoppar utflyttar är för att det inte skall ligga fondflyttar som inte är färdigställda över årsskiftet, då det kan orsaka att ofullständiga uppgifter skickas till kund eller Skatteverket.

Utflyttar av likvida medel till andra institut inom IPS och ISK stoppas mellan 14/12-2018 till 15/1-2019.

Läs mer
 
 
 
Månadens bästa fonder
 
Månadens bästa hedgefond
DNB - TMT Absolute Return +2,95%
 

Avkastning per 2018-11-12, 30 dagar bakåt Se våra topplistor här
 
 
 
Nya artiklar
Det har varit rejäla nedgångar på världens börser under oktober sedan oron för snabbt stigande marknadsräntor tagit ett allt fastare grepp om marknaden. Störst var nedgången för teknologisektorn som under lång tid har noterat kraftiga uppgångar.

Läs mer

Öhman Global Growth, som är en aktiefond med fokus på teknikdriven tillväxt, har under den senaste tidens kraftiga nedgång för sektorn passat på att öka i vissa innehav som Infineon och Nvidia. Samtidigt har man reducerat risken i Amazon efter bolagets senaste rapport.

Läs mer
Kinesiska aktier fortsatte att ta stryk i handelskriget mellan USA och Kina. Hittills i år har MSCI China fallit 16,8 procent, mätt i USD. Det kan jämföras med amerikanska S&P500 som stigit 5 procent och Nasdaq med 9,1 procent under samma period.

Asia Growth RC SEK som har tre fjärdedelar av sitt innehav placerat på Kinamarknaden har hittills i år backat 6,9 procent.

Läs mer
Det var blandade kvartalsresultat från storbankerna i inledningen av rapportperioden, enligt förvaltaren Tomas Eriksson på Aktieinvest Fonder.

Swedbank var först ut att rapportera i slutet av oktober månad. Bankens räntenetto steg till 6 326 miljoner vilket är en ökning med 1 procent i jämförelse med föregående kvartal.

Läs mer

2018 har varit utmanande för tillväxtmarknaderna, och det verkar som marknadens uppfattning om risk har gått om de fundamentala faktorerna. Många investerare kan känna att tillväxtmarknader är mer riskfyllda idag och de ständigt negativa nyhetsrubrikerna hjälper knappast. Men trots detta tyder vårt värderingsarbete på att investerare nu belönas väl för att ta på sig tillväxtmarknadsrisker. Om goda nyheter från tillväxtmarknaderna når marknaden, kan tillgångsslagen ge en stark avkastning. Tillväxtmarknader bör fortfarande utgöra en viktig del av vår aktuella multi-tillgångsportfölj.

Läs mer
 
 
 
 
Våra fondpaket

Färdiga fondpaket som förenklar ditt fondsparande
 
Topp 3

Se våra topp tre fonder inom varje fondkategori
 
Aktiv förvaltning

Aktivt förvaltade portföljer
med fyra olika riskprofiler
Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Fondandelars värde kan såväl öka som minska och som investerare kan man förlora det investerade kapitalet. Värdet av fondandelarna kan öka och minska till följd av förändringar i växelkursen för den valuta fonden är noterad i.