Ansök om projektfinansiering från UHR
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Dags att söka bidrag för internationella utbyten
och samarbeten inför 2019!
 
Internationella samarbeten stärker medarbetarnas kompetens och utvecklar verksamheten inom alla nivåer. Utvecklingsprojekt tillsammans med kollegor i andra länder ger nya infallsvinklar och ett bredare perspektiv på den egna organisationen.

Nordplus junior och Erasmus+ har tillsammans 250 miljoner kronor vikta för skol- och kompetensutveckling. Programmen erbjuder finansiering för projekt inom förskola, grundskola, gymnasium, yrkes- och vuxenutbildning.

Intresserad av utbyte inom Norden?
Läs mer om  Nordplus junior

Intresserad av utbyte inom Europa?
Läs mer om  Erasmus+
Vässa er ansökan - kom till våra ansökningsseminarier!
 
På seminariet får ni möjlighet att diskutera projektidéer och ställa konkreta frågor om er ansökan till UHR:s handläggare.
  • Nyfiken på internationellt utbyte för dig som medarbetare? Läs mer och boka plats här!
  • Nyfiken på utbyten för elevpraktik eller lärarfortbildning för yrkesprogrammen?
    Läs mer och boka plats här!
  • Nyfiken på samarbeten mellan skolor/organisationer? Läs mer och boka plats här!
Inspireras av andras utvecklingsprojekt!
 
Andreas Johansson, rektor Klara teoretiska gymnasium:
 
"Skolans internationella samarbeten och utbyten har ökat självförtroendet och kreativiteten hos våra lärare. Att besöka ett annat land och se hur kollegor arbetar gör att de reflekterar över sitt eget arbete. Deras undervisnings-kvalitet håller en hög europeisk standard."
 
 
Missa inga nyheter om internationella möjligheter:
 
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
Besök Utbyten.se
 
Universitets- och högskolerådet, UHR, är en statlig myndighet med ett brett uppdrag inom utbildningsområdet. I vårt uppdrag ingår bland annat att arbeta för att höja kvaliteten inom svensk utbildning genom att ge människor förutsättningar att delta i internationellt utbyte och samarbete. Via UHR:s program kan skolor, universitet och högskolor, yrkesutbildningar och vuxenutbildningar med flera söka bidrag för att genomföra samarbetsprojekt med andra länder. Lärare, studenter och elever är exempel på grupper som kan delta i utbytena.