Årets bästa fonder 2018 utsedda!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Handelskriget fick marknaderna att darra ordentligt
 
 
Det har varit ömsom vin ömsom vatten på börserna i inledningen av januari efter en nedgång om 7 procent i december för OMXS30 och minus 9,2 procent för S&P 500. Hittills i år är uppgången 3,6 respektive 3,4 procent.

Årets första arbetslöshetsstatistik från USA visade också att fler nya amerikanska jobb än väntat skapats. Detta samtidigt som lönetillväxten hålls i schack och att inflationen därmed inte skenar. Marknaden gladdes också åt mjuka ränteuttalanden från Federal Reserve-chefen Jerome Powell.

Den minskade riskaptiten bland investerare har också visat sig i ett fall i oljepriserna. Från toppen på 86 dollar i oktober bottnade oljan på 50 dollar strax före årsskiftet. En viss återhämtning märktes den förra veckan när brentoljan åter nosade på 60-dollarsnivån.


Läs hela vår fondkommentar här
Det gick relativt stadigt för globalfonder inledningsvis under 2018, vilket mot slutet av året omvandlades till ett kraftigt ras. MSCI World Total Net Return backade 7,6 procent under december vilket gjorde att nästan hela nedgången på året kom den sista månaden på året. För helåret var nedgången 8,2 procent. Fondkategorin har däremot noterat en bra start på 2019, med en genomsnittlig uppgång om strax över 3 procent, och det finns argument för en fortsatt god utveckling under 2019.

Läs mer
Börsåret 2018 har passerat med stora svängningar och nu har vi glädjen att kunna avslöja 2018 års bästa fonder. Utmärkelsen Årets Fonder 2018 delas ut inom 10 kategorier, samt Årets Fond, Årets Fondbolag och Årets Nykomling.

Nytt för i år är att årets vinnare, utöver utomordentlig riskjusterad avkastning, även har visat prov på ett framstående arbete inom hållbarhet.                                

Du hittar vinnarna och intervjuer här
 
 
Nytt på Fondmarknaden
Nytt hållbarhetsbetyg samt koldioxidriskmått på Fondmarknaden.se

Vi har nu glädjen att kunna presenter två mått från Morningstar som skall hjälpa dig som sparare att jämföra fonder utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

I fondlistan och på varje enskilld fond hittar du nu ett hållbarhetsbetyg samt en märkning för de fonder som har en låg hållbarhetsrisk.  Till fondlistan

Dessutom har vi valt att göra om våra fondpaket så att de nu endast innehåller hållbara fonder. Läs mer här
 
 
 
Månadens bästa fonder
 
Månadens bästa hedgefond
Insiderfonder AB - Inside Hedge +4,24%
 

Avkastning per 2019-01-17, 30 dagar bakåt Se våra topplistor här
 
 
 
Hållbara fondpaket

Färdiga fondpaket som förenklar ditt fondsparande. Nu endast med hållbara fonder.
 
Topp 3

Se våra topp tre fonder inom varje fondkategori
 
Aktiv förvaltning

Aktivt förvaltade portföljer
med fyra olika riskprofiler
Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Fondandelars värde kan såväl öka som minska och som investerare kan man förlora det investerade kapitalet. Värdet av fondandelarna kan öka och minska till följd av förändringar i växelkursen för den valuta fonden är noterad i.