Avsiktsförklaring om avtal för krissituationer
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Avsiktsförklaring om avtal för krissituationer
 
SKL, Sobona och de fackliga organisationerna har undertecknat en gemensam avsiktsförklaring om ett avtal för krissituationer. Målet är att ett avtal ska vara klart till sommaren 2019.

− Vi kommer under våren att inleda förhandlingar om hur ett nationellt avtal för krissituationer kan utformas. Vår ambition är att det ska finnas ett nytt avtal på plats till sommaren 2019, säger Jeanette Hedberg, biträdande förhandlingschef på SKL.

Avsiktsförklaring om avtal för krissituationer
 
 
Minskad sjukfrånvaro
 
Sjukfrånvaron i kommuner och regioner minskar för andra året i rad. Det visar en sammanställning från SKL. Sjukfrånvaron i kommunerna sjönk från 7,0 till 6,9 procent och i regionerna från 6,0 till 5,9 procent mellan 2017 och 2018.

− Sjukfrånvaron i kommuner och regioner minskar för andra året i rad. Det långsiktiga målet är att sjukfrånvaron ska sänkas ytterligare och stanna på en låg och stabil nivå, säger Caroline Olsson, sektionschef på SKL.

Sammanställningen från SKL bygger på den obligatoriska sjukfrånvaroredovisning som enligt lag ingår i kommunernas och regionernas årsredovisningar. I sammanställningen ingår de 277 kommuner och 21 regioner, som har svarat.

Sjukfrånvaron minskar i kommuner och regioner
Debattartikel om personlig assistans
 
Personlig assistans har kommit att bli en av de mest uppskattade insatserna inom LSS. Tusentals människor får dagligen stöd av assistenter med att kunna utföra grundläggande behov.

Framför allt är personliga assistenter avgörande för att personer med funktionsnedsättning ska kunna vara delaktiga i samhällslivet på samma villkor som alla andra.

Samtidigt har assistansen blivit omdiskuterad och kritiserad på grund av de höga kostnaderna för samhället. Vi vill värna assistansreformen och att kommuner och övriga seriösa aktörer kan bedriva verksamhet med kollektivavtal.

Debattartikel undertecknad av SKL och flera av arbetsmarknadsparterna
 
 
Arbetsgivarbloggen
 
Regionerna satsar på sjuksköterskorna
Sjuksköterskor har som grupp haft en gynnsam löneutveckling de senaste åren. Enligt Medlingsinstitutet hör sjuksköterskor, lärare och undersköterskor till de yrken som förbättrat sitt löneläge i förhållande till andra grupper de senaste åren.

Lönen är ett av många viktiga incitament för att rekrytera och behålla medarbetare. Med en lokal lönebildning med individuell och differentierad lön blir det möjligt att förändra lönerelationer och göra strukturella satsningar på vissa personalgrupper, skriver Niclas Lindahl i ett nytt inlägg på Arbetsgivarbloggen.
 
 
Notiser
 
Ny ordförande och styrelse för SKL vald
Kongressen har valt Anders Knape till ny ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting för mandatperioden 2019-2023.

− En viktig fråga för SKL är jämställdhet. En jämställd arbetsmarknad är avgörande för ett jämställt samhälle, säger Anders Knape.

Ny ordförande och styrelse för SKL
 
Ny förhandlingsdelegation vald
I samband med valet av ny ordförande och styrelse till SKL, har även ny ordförande till förhandlingsdelegationen valts. Förhandlingsdelegationen företräder förbundet i förhandlingar som styrelsen ska fatta beslut om.

Joakim Larsson, Stockholms stad, har valts till ny ordförande.

SKL:s förhandlingsdelegation
 
 
Tillsyn av den organisatoriska och sociala arbetsmiljön
Under 2019 kommer Arbetsmiljöverket träffa politiker i kommuner och regioner och informera om ansvaret politiker har som arbetsgivare.

Förtroendevalda politiker har det yttersta ansvaret för hur kommunen eller regionen uppträder som arbetsgivare.

Förtroendevaldas arbetsgivaransvar
 
Fastställt program för Arbetsgivarforum
Programmet för Arbetsgivarforum 2019 är nu fastställt. Under två dagar bjuds det på intressanta föreläsningar, paneldebatter samt flera valbara seminarier för dig som besökare att välja mellan.

Arbetsgivarforum anordnas 16-17 maj i Stockholm. Om du inte redan har anmält dig, är det hög tid att göra det nu!

Fullständigt program
 
Uppföljning av tillsyn
Under 2017-2018 genomförde Diskrimineringsombudsmannen en tillsyn för att säkerställa att kommuner och regioner har riktlinjer och rutiner för att förhindra trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier på sina arbetsplatser. Från april kommer DO följa upp denna tillsyn och kontrollera dem som inte mötte diskrimineringslagens krav.

DO:s tillsyn
 
 
Konferens om sexuella trakasserier
SKL, Sobona , Arbetsmiljöverket och Diskrimineringsombudsmannen anordnar två konferenser om sexuella trakasserier, trakasserier och aktiva åtgärder.

Under konferenserna diskuteras bland annat vilket ledarskap som behövs för att förebygga sexuella trakasserier.

Två halvdagskonferenser anordnas 1 april