Nytt avtal för räddningstjänst i beredskap klart
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Avtal för räddningstjänst i beredskap
 
SKL och Sobona har undertecknat ett nytt treårigt avtal med Brandmännens Riksförbund , Kommunal och Vision för omkring 10 000 deltidsanställda beredskapsbrandmän.

− Vår främsta prioritet har varit att få en lång avtalsperiod för att ge arbetsgivarna förutsättningar att kunna arbeta med en långsiktig strategisk planering. Vi har tecknat ett modernt och stabilt avtal som ger rimliga villkor för beredskapsbrandmännens viktiga uppdrag, säger Joakim Larsson, ordförande för SKL:s förhandlingsdelegation.

Nytt avtal för räddningstjänst i beredskap klart
 
 
Förhandlingar om kompetensutveckling och omställning
 
SKL, Sobona och de fackliga organisationerna inom kommunal och regional sektor inleder nu förhandlingar för att stärka de anställdas möjligheter till kompetensutveckling och omställning.

– Svensk arbetsmarknad förändras i hög takt och kommer att fortsätta göra det. Vi ser behov av att förbättra möjligheterna till ett livslångt lärande och kompetens- och karriärväxling, säger Joakim Larsson, ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation.

Parterna har sedan 2016 arbetat med att stärka individer och verksamheter genom överenskommelsen tidig lokal omställning (TLO-KL) och genom verksamhetsanpassade turordnings- och företrädesrättsbestämmelser.

Ny förhandling om kompetensutveckling och omställning
Andelen anställda inom kommuner och regioner ökar
 
Andelen anställda inom kommuner och regioner fortsätter att öka. Det visar en sammanställning från Sveriges Kommuner och Landsting.

– Välfärdens yrken är attraktiva och det är glädjande att se att fler väljer att arbeta inom våra verksamheter. Medarbetarnas kompetens är en av nycklarna till att kommuner och regioner kan fortsätta utveckla välfärden och möta befolkningens ökade behov av välfärdstjänster, säger Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting.

Till exempel fortsätter antalet heltidsanställda och antalet heltidsarbetande att öka. Ökningen beror både på att många av de som nyanställts arbetar heltid och att redan anställda som arbetar deltid går upp till heltid.

Fler medarbetare i välfärdens verksamheter
 
 
Arbetsgivarbloggen
 
Dags att göra upp med sexuella trakasserier
Nu har det gått mer än ett och ett halvt år sedan #metoo-uppropet, där tusentals kvinnor vittnade om sexuella övergrepp och trakasserier.

Mot den bakgrunden är det viktigt att vi alla arbetar med våra normer och att vi gör upp med tystnadskulturer som kan förhindra att frågorna lyfts och hanteras på bästa sätt. Med anledning av detta har SKL tagit fram en ny skrift som tydliggör skillnader och likheter mellan arbetsmiljölagen, diskrimineringslagen. Det skriver Caroline Olsson i ett inlägg på Arbetsgivarbloggen.
 
 
Notiser
 
Ett avtal för dagens och morgondagens utmaningar
Vi hyser stora förhoppningar om att i en konstruktiv anda och med medlare som hjälp, kunna komma överens om ett avtal för medarbetare i vård och omsorg.

Det skriver Joakim Larsson, ordförande SKL:s förhandlingsdelegation och Ulf Olsson, vice ordförande SKL:s förhandlingsdelegation gemensamt i en debattartikel.
Debattartikeln i sin helhet
 
 
Legitimationskrav för undervisning i fritidshem
1 juli 2019 införs krav på legitimation för undervisning i fritidshem. Tre fjärdedelar av de som är anställda som lärare i fritidshem saknar formell behörighet, enligt Skolverkets senaste statistik. De som ännu inte har ansökt om legitimation behöver göra det snarast.


Cirkulär 19:09
 
 
Användning av Bank-ID på jobbet
SKL får återkommande frågor från arbetsgivare gällande användning av elektronisk legitimation genom Bank-ID.

I PM:et "Användning av Bank-ID på jobbet" belyser SKL några aspekter av att arbetsgivare begär att personalen ska använda Bank-ID eller mobilt Bank-ID i tjänsten.

Användning av Bank-ID på jobbet
 
 
Begränsad bemanning under Arbetsgivarforum
Under Arbetsgivarforum 16-17 maj kommer det att finnas begränsad möjlighet att kontakta handläggare vid sektionerna för arbetsrätt och förhandling.

Svar på inkomna frågor och ärenden kan således ta något längre tid.

Kontakta SKL