Välkommen till konferens med tema förskolans kompetensförsörjning
 
Förskolans strategiska kompetensförsörjning är en ständigt aktuell fråga för rektorer, förvaltning och politisk ledning. På årets förskolekonferens tar vi bland annat upp hur vi använder förskollärares och barnskötares kompetens rätt, likvärdiga förutsättningar för kvalitet i förskolan, samt kompetenshöjning av medarbetare som redan arbetar i förskolan.

Konferensen äger rum på Hotel Sheraton i Stockholm den 18 september. 
 
Styrning och ledning matematik
 
Inbjudan att delta i matematiksatsning för grundskolan
 
Satsningen Styrning och ledning matematik handlar om att implementera en undervisningsmodell i matematik i årskurs F-3 som är framtagen av Nationellt centrum för matematikutbildning. Målet är att stärka lärarna i sin undervisning och förbättra elevernas matematikkunskaper. Arbetet är inriktat på styrning och ledning, undervisning och kompetensutveckling för lärare. Nu finns chansen för nya kommuner att ansluta sig med start hösten 2019. Sista anmälningsdag 1 juli 2019.
 
 
 
Konferens i Stockholm 6-7 november
 
Välkommen på konferens: Agenda för integration
 
Arbetar du med nyanländas etablering, mottagande och bosättning eller integration i samhället? SKL välkomnar dig till konferensen Agenda för integration som ger dig möjlighet att utbyta erfarenheter, inspireras och ta del av ny kunskap. Konferensen hålls i Stockholm den 6-7 november, anmälan öppnar 1 juni. 
 
 
 
Utbildning
 
Utbildning i Skriva sig till lärande (STL)
 
Nu erbjuder SKL fler lärare möjlighet till utbildning inom Skriva sig till lärande, STL. Utbildningen riktar sig till lärare i grundskolans alla årskurser och ämnen och löper under två terminer med start i september 2019. Sista anmälningsdag är 17 maj. 
 
 
Webbsändning: Uppdrag fullföljd utbildning
 
SKL:s nya satsning Uppdrag fullföljd utbildning är ett direkt resultat av det mångåriga utvecklingsarbete inom området studieavbrott som SKL drivit under namnet Plug In. I sändningen den 27 maj presenteras uppdragets verksamhet, gemensamma utmaningar och nya projekt.
 
 
Öppna jämförelser – Kommande publiceringar
 
Den 28 mars publicerades Öppna jämförelser – Gymnasieskola 2019, i nytt webbformat. Kommande publiceringar under året är Öppna jämförelser – Skolenkäten (grundskolans åk 5 och 9 och gymnasieskolans år 2) som släpps i maj/juni samt Öppna jämförelser – Grundskola 2019 i november/december. Under året genomför vi också en förstudie för att utreda behovet och förutsättningarna för att ta fram en öppen jämförelser för förskolan.
 
 
 
Om nyhetsbrevet
Nyhetsbrevet Skola och förskola ges ut av Sveriges Kommuner och Landsting. Det vänder sig till
dig som är politiker, chef eller ledare inom skolområdet eller helt enkelt är intresserad av vad SKL gör inom skola och förskola. Följ också skoldebatten på SKL:s skolblogg.
Kontakt: hanna.sallemark@skl.se

LÄS MER PÅ SKL SKOLA FACEBOOK