Ny överenskommelse för omställning i välfärden
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Ny överenskommelse för omställning i välfärden
 
SKR, Sobona och facken inom kommunal och regional sektor har undertecknat en principöverenskommelse om kompetensutveckling och omställning.
Ett nytt avtal börjar gälla 1 maj 2020
 
SKR:s inriktning för kommande fyra år
 
Förutom namnändringen till SKR, togs även beslut på kongressen om det inriktningsdokument som ska vara vägledande i SKR:s arbete om att värna och utveckla välfärden.
Huvudpunkterna i SKR:s inriktningsdokument
 
Heltid är nyckeln för en jämställd arbetsmarknad
 
Att fler kvinnor arbetar heltid är en av de viktigaste jämställdhetsinsatserna som kan göras de kommande åren. När fler arbetar heltid får välfärden ökad tillgång till kompetenta medarbetare.

Det skriver Anders Knape, SKR, och Tobias Baudin, Kommunal, i en gemensam debattartikel.
Debattartikeln i sin helhet
 
Arbetsgivarbloggen
 
 
Rätt kompetens i välfärden är nationell angelägenhet
Välfärden behöver fler medarbetare med rätt kompetens. Självklart ska vi fortsätta kompetensutveckla och ställa om befintliga medarbetare, men det krävs samtidigt statliga utbildningsinsatser. Det skriver Niclas Lindahl i sitt senaste inlägg.
Arbetsgivarbloggen


Prenumerera på Arbetsgivarbloggen och få blogginläggen direkt i din mejl
 
Notiser
 
 
Intervju med Joakim Larsson
I Kommunalarbetaren ger Joakim Larsson, ordförande i förhandlingsdelegationen, sin syn på bland annat sifferlösa avtal, heltid som norm och kommande avtalsrörelse.
Joakim Larsson: Vi är väldigt måna om märket
 
Seminarium: Byta jobb mitt i livet?
Hur ser personer mellan 36 och 65 år på att byta yrke? Hur kan välfärdens arbetsgivare vara attraktiva för personer mitt i livet? Det har SKR och Sobona undersökt i en ny rapport som presenteras 11 december.
Anmäl mig till lunchseminariet
 
Tillsyn av Arbetsmiljöverket
Under 2020 tar Arbetsmiljöverket nästa steg med sin tillsynsstrategi gällande kommuner och regioner. För kommuner börjar inspektionerna i januari, för regionerna i november.
Genomförandet sker i tre steg
 
Beslutsstoppet hävt för extratjänster
Arbetsförmedlingen har sedan en månad tillbaka hävt beslutet för extratjänster och introduktionsjobb. Omkring 8 300 pågående extratjänster i snitt är inriktningen för Arbetsförmedlingens arbete.
Information från Arbetsförmedlingen
 
Ny skrift från SKR om arbetsmiljö
Skriften beskriver den historiska utvecklingen och samtida tendenser inom arbetsmiljöområdet som rör kommuner och regioner. Med ett perspektiv på utvecklingen det senaste århundradet, får vi en ökad förståelse för dagens arbetsmiljöutmaningar.
Läs eller ladda ner skriften
 
 
Redaktör
Viktor Karlsson
viktor.karlsson@skr.se
08-452 70 00
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se