Kongressbeslut: SKL är nu SKR
 
Kongressen har nu fattat beslutet om att Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) från och med den 27 november ändrat sitt namn till Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).
 
 
Öppna jämförelser - Grundskola 2019
 
Den 29 november släpptes årets Öppna jämförelser – Grundskola 2019. Rapporten fokuserar på läsåret 2018/19 och beskriver bland annat kommuners skolresultat vad gäller gymnasiebehörighet och elever som uppnår kunskapskraven i alla ämnen. All statistik som hör till Öppna jämförelser finns i statistikdatabasen Kolada. Även i år har SKR tagit fram kommunspecifika rapporter, en för varje kommun, för ett urval av nyckeltalen.
 
Öppen förskola som en strategisk resurs för språk och integration
 
Välkommen till en konferens för att ta del av smarta idéer och lösningar till ert eget arbete. Vi kommer att få lyssna på både lokala exempel och intressanta forskare. Vi lanserar också SKR:s inspirationsmaterial - ett stöd för kommuner och medarbetare att starta och utveckla sitt arbete. Målgrupp är du som ansvarar för eller arbetar med utveckling av sfi, arbetsmarknadsorientering, samhällsinformation, föräldraskapsstöd, förskola eller öppen förskola.
 
Ny handbok för gymnasieantagning
 
SKR:s Handbok för gymnasieantagning 2020-2021 finns nu att ladda ner i webbutiken. Handboken är ett stöd till de som arbetar med och ansvarar för mottagande och antagning till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan.
 
 
Webbsändning: SKR förskola och skola
 
Den 17 december kl. 10:00 sänder vi live på webben. I programmet ges information om bland annat Öppna jämförelser - Grundskola 2019 samt om arbetet med den nationella handlingsplanen för digitalisering. Programmet kan ses i efterhand.
 
Välkommen till SKR:s Gymnasiedag den 2 april 2020!
 
Under dagen lyfts bland annat utredningen om planering och dimensionering av komvux och gymnasieskola, studievägarna på introduktionsprogrammen, fjärr- och distansundervisning samt gymnasieskolans fysiska lärmiljö.
 
Ansvarig utgivare
Per-Arne Andersson
per-arne.andersson@skr.se
08-452 70 00
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se