En jämställd arbetsgivarpolitik
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
En jämställd arbetsgivarpolitik
 
SKR:s program för en jämställd arbetsgivarpolitik innehåller nio punkter. Varje punkt innehåller praktiska verktyg och metoder som kommuner och regioner kan använda i sitt lokala arbete för att skapa jämställdhet mellan kvinnor och män.
Läs rapporten och se seminariet i efterhand
 
Arbetsgivares ansvar vid epidemi eller pandemi
 
SKR har samlat ett antal svar på vanligt förekommande frågor som har uppstått i samband med coronaviruset. 
Ansvar vid epidemi- eller pandemiutbrott
 
Samma bild av välfärdens utmaningar
 
Det finns ett par saker som behöver finnas i bakhuvudet under avtalsrörelsen: det ekonomiska läget och den demografiska utvecklingen. Det skriver Staffan Isling, SKR:s VD i en krönika. 
Största avtalsrörelsen hittills
 
Arbetsgivarbloggen
 
 
Avtal 20: Att ta ansvar för ekonomin är att ta ansvar för välfärden
Även om vi och facken har olika roller och inte är överens om allt, kan jag konstatera att vår arbetsmarknadssektor präglas av ett gott samarbete och en ömsesidig respekt. Framför allt har båda parter siktet inställt på att teckna avtal som är anpassade för verksamheterna och medarbetarna i kommuner och regioner, skriver Niclas Lindahl i sitt senaste blogginlägg.
Arbetsgivarbloggen

Prenumerera på Arbetsgivarbloggen och få blogginläggen direkt i din mejl
 
Notiser
 
 
Stödmaterial för chefer vid samverkan
För att stärka din roll som chef i samverkan har SKR tagit fram omfattande stödmaterial. Materialet innehåller bland annat stöd för att förbättra dialog och samverkan på såväl arbetsplatsträff som i samverkansgrupp samt konkreta exempel på hur samverkansprocess kan se ut vid utveckling av verksamheten.
Ta del av materialet
 
Seminarium om digitalisering på arbetsplatsen
SKR presenterar en studie om hur studenter och välfärdens medarbetare ser på digitalisering på arbetsplatsen. Studien presenteras 6 mars på ett seminarium där tre lokala exempel berättar hur de har arbetat med digitalisering på sina arbetsplatser.
Anmäl mig till seminariet
 
Dom i Arbetsdomstolen
SKR har företrätt Region Stockholm i ett mål i arbetsdomstolen avseende direkt diskriminering, indirekt diskriminering samt diskriminering genom bristande tillgänglighet. Arbetsdomstolen delade Regionens bedömning och Unionens talan avslogs.
Läs domen
 
Inspektioner av Arbetsmiljöverket under 2020-2021
Under 2020 genomför Arbetsmiljöverket inspektioner av kommuner och regioner gällande den årliga uppföljningen av det systematiska arbetsmiljöarbetet. På ett webbseminarium beskriver SKR tillsammans med Arbetsmiljöverket upplägget av dessa inspektioner.
Se seminariet
 
Kommentar till Allmänna bestämmelser
AB-kommentaren i lydelse 2017 inkluderat ändringar som träder i kraft 2019-01-01 kan nu beställas i tryckt version hos Kommentus. Kommentaren finns även i digital version.
Läs kommentaren till AB 17
 
Konferens om breddad rekrytering - Save the date!
En konferens som bryter ny mark genom att visa hur kommuner i praktiken kan möta sina kompetensbehov och samtidigt inkludera fler människor i arbetslivet. Det handlar om nya former av samverkan där HR, arbetsmarknadsenhet och anställande i verksamheten jobbar ihop för att bland annat använda kompetensen rätt och skapa nya yrkesroller.
Konferensen anordnas 19 maj i Skövde
 
Redaktör
Viktor Karlsson
viktor.karlsson@skr.se
08-452 70 00
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se