Offentliga Rummet 2.0 - 3 juni och 21 aug, live samt lansering av plattform
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Vi ställer inte in - vi ställer om
 
Den senaste tiden har vi arbetat intensivt för att utveckla Offentliga Rummet för att dels kunna möta Folkhälsomyndighetens rekommendationer, dels för möta era behov och förutsättningar i den tid vi nu lever. Offentliga Rummet ska vara tillgängligt, relevant och lätt att ta del av.

Istället för den årliga fysiska två-dagarskonferensen utvecklas nu Offentliga Rummet till en digital plattform, med livesändningar och on-demand-material. Vi kallar det Offentliga Rummet 2.0.
Den första live-sändningen och lanseringen av plattformen, sker den 3 juni
 
Anmäl dig dig redan nu!
 
Du kan redan nu göra en intresseanmälan för hela eller delar av plattformens innehåll. Intresseanmälan är inte bindande.

Upplägg för livesändningen 21 augusti och information kring formerna för abonnemangsalternativ och avgifter presenteras under maj månad.
 
Programmet 3 juni berör utmaningarna med coronasituationen
 
 
Digitaliseringsminister Anders Ygeman inleder livesändningarna den 3 juni med ett anförande. I regeringens digitaliseringsstrategi anges visionen om ett hållbart digitaliserat Sverige, samt det övergripande målet att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. 
Emma Frans, doktor i medicinsk epidemiologi, författare och vetenskapsskribent, ska prata om infodemi, alltså ryktesepidemier som sprider en blandning av sanning och rena lögner.
Europaparlamentariker Alice Bah Kuhnke (MP), ska ge oss en utblick mot Europa och EU, då hon ska prata om EU-solidaritet i Covid-19-tid tillsammans med SKL Kommentus vd Ewa-Lotta Löwstedt Lundell.
Flera programpunkter belyser frågan hur vi med digitaliseringens möjligheter hanterar coronasituationen. Vi får bland annat höra om omställningen av undervisning till distans- och fjärrundervisning, och om kraven på säkerhet när vi möts allt mer digitalt, samt flera andra aspekter.
Programmet 3 juni
 
Redaktör
Martin Stockenstrand
martin.stockenstrand@skr.se
08-452 70 00
Offentliga Rummet
www.offentligarummet.se