Nu behövs vila och återhämtning
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Välfärdens medarbetare gör enastående insatser
 
Alla medarbetare behöver semester och regionerna signalerar att de flesta kommer att kunna ha fyra veckors semester under juni till augusti. För vissa verksamheter som är hårt belastade, som intensivvården, är planen att medarbetarna ska ha tre veckors sammanhängande semester under juni till augusti och resten av sommarsemestern i september. Jag tycker att arbetsgivarna har gjort ett utomordentligt jobb med semesterplaneringen under rådande förutsättningar. Det skriver Staffan Isling, SKR:s VD, i sin krönika.
Nu behövs vila och återhämtning
 
Uppmaningar till regeringen för att kickstarta arbetsmarknaden
 
Kommuner, regioner och kommunala företag har i det här läget inte råd att gå miste om varken befintliga eller potentiella medarbetare. Vi behöver därför ge medarbetare som riskerar att bli arbetslösa möjlighet att fortbilda, utbilda och omskola sig. Det skriver SKR, Sobona, Kommunal, Lärarförbundet, Vision, Akademikerförbundet SSR, Vårdförbundet, Läkarförbundet och AkademikerAlliansen i en gemensam debattartikel.
Vi har inte råd att mista kommunsektorns medarbetare
 
Nytt poddavsnitt om välfärdens kompetensförsörjning
 
Hälso- och sjukvården, liksom välfärden i stort, står inför en stor kompetensutmaning när antalet barn och äldre ökar betydligt mer än antalet personer i arbetsför ålder. Det krävs en rad åtgärder på olika nivåer för att möta kompetensutmaningen. En av dessa åtgärder handlar om att arbeta på nya sätt och använda kompetens rätt. Men vad innebär det egentligen? Det får vi höra i det tredje avsnittet av podcasten "Sveriges Viktigaste Jobb".
Avsnitt 3 - Använd kompetens rätt i vården
 
 
Arbetsgivarbloggen
 
 
Cheferna i äldreomsorgen – en nyckelfunktion i tider av corona
Många medarbetare jobbar nu under tuffa förutsättningar och gör fantastiska insatser. För att de ska kunna fortsätta arbeta så tryggt och säkert som möjligt har cheferna inom äldreomsorgen en nyckelfunktion.
Det skriver Caroline Olsson i sitt senaste inlägg på bloggen.
Arbetsgivarbloggen

Prenumerera på Arbetsgivarbloggen och få blogginläggen direkt i din mejl
 
Notiser
 
Nätverk för arbetsmiljöstrateger
SKR har startat ett digitalt nätverk på LinkedIn för arbetsmiljöstrateger och motsvarande i kommuner. Fokus ligger på arbetsmiljöarbete samt samverkansfrågor och förhoppningen är att skapa en dialog samt utbyte av erfarenheter mellan SKR och kommunerna samt mellan kollegor.
Ansök om medlemskap
 
SKR:s digitala kursutbud
SKR anordar flera online- och webbaserade kurser, bland annat inom PAN/Bilaga J samt två kurser inom AB med inriktning på löneadministration respektive HR.
Online-kurser
 
Frågor och svar om arbetsgivares ansvar
Listan över svar på frågor om arbetsgivares ansvar med anledning av coronaviruset uppdateras ständigt. Missa inte att prenumerera på innehållet för att få ett mejl direkt när en fråga har uppdaterats eller tillkommit.
Frågor och svar
 
Redaktör
Viktor Karlsson
viktor.karlsson@skr.se
08-452 70 00
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se