SKR:s nyhetsbrev om regional utveckling
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Finansiering av det regionala utvecklingsarbetet
 
Rapport om hur det regionala utvecklingsarbetet finansieras och hur medlen fördelas mellan länen. Ett kunskapsunderlag som ger en överblick  över vilka medel som utgör det kapital regionerna har till förfogade kopplat till det regionala utvecklingsarbetet.  

 Finansiering av regionalt utvecklingsarbete

 
 
Grundläggande infrastruktur behövs för digitalisering av välfärden 
 
Samarbetsorganet Bredbandsforum, där SKR ingår, lämnar nu flera förslag för fortsatt utbyggnad av mobil infrastruktur. Det handlar både om statligt investeringsstöd och vidareutveckling av samverkansprocesser för privata och offentliga aktörer samt ytterligare förslag.

Förslag för fortsatt bredbandsutbyggnad
 
 
 
 Kulturverksamheter stärks via   kultursamerkansmodellen
Kulturverksamheter har på många håll helt förlorat sina intäkter under pandemin. SKR har drivit på för att staten ska skjuta till medel som även inkluderar kommunala och regionala verksamheter. Staten har hörsammat detta och skjuter nu till 150 miljoner.    

Tillskott till kulturen
 
Framtidens gymnasieskola och komvux
Lars Stjernkvist har på regeringens uppdrag tagit fram förslag på bättre planering, dimensionering och finansiering av gymnasieskola och komvux. Utredningen om framtidens gymnasieskola och komvux innehåller en bra probelmanalys. Men förslagen är inte färdiga och riskerar att bidra till en otydligare ansvarsfördelning och större tröghet i systemet.

Särskilt yttrande från SKR
 
Korta notiser
 
 
 
Dokumentation - regional utvecklingskonferens
Med näringslivet och hållbarhet i fokus arrangerade SCB, Tillväxtverket och SKR en konferens den 13 maj. Dagen avhandlade föredrag om globala värdekedjor, Sveriges och internationell handel, finanssektorns hållbarhetsutvärdering, regional exportstatistik, miljöräkenskapern, regionalt anpassade utveckingsstrategier gällande kompetens, regionalt utvecklingskapital med mera.
Presentationer från konferensen
 
 
Innovationsvecka 2020 
En nationell kraftsamling för att visa upp det driv och engagemang som finns inom offentlig sektor när det gäller innovation och förmåga att tänka nytt. Den  5-9 oktober 2020 genomförs Innovationsveckan som är både lokal och nationell samtidigt. Initiativtagare till veckan är SKR, Vinnova, Innovationsmyndigheten, Upphandlingsmyndigheten och DIGG-myndighetenn för digtial förvaltning. 
Vad är Innovationsveckan?
Dela med dig av erfarenheter
 
 
Life science - en av Sveriges basnäringar 
Tillväxtanalys får i uppdrag att ta fram analysmetoder för att följa utvecklingen inom life- science-industrin.  Uppdraget är en del i implementeringen av life-science-strategin och ska bidra till att Sverige ska bli en ledande life-science-nation. 
Uppdrag till Tillväxtanalys
 
 
 
Kurser och konferenser
 
Styra och leda med Agenda 2030
Hur kan Agenda 2030 implementeras i styrprocessen? Och hur kan samspelet mellan styrning av den egna organisationen och samverkan med andra fungera? 
När - 29 september kl 13.30-15.30
Var - webbsänd
Hur - kostnad 835 kronor
Agenda 2030 i styrprocessen
 
 
Glad sommar!
 
 
Vi önskar alla våra läsare en bra sommar!
Det har varit en annorlunda vår - minst sagt - vi hoppas att ni får en bra sommar och semester så hörs vi till hösten.

Helena Gidlöf - Ellinor Ivarsson - Lisbet Mellgren
 
 
Redaktör
Lisbet Mellgren
lisbet.mellgren@skr.se
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se