Försäkringsskydd vid hem- och distansarbete
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Försäkringsskydd vid hem- och distansarbete
 
Under coronapandemin har många flyttat sina arbetsplatser från kontoret till att arbeta hemifrån eller på distans. Men hur ser försäkringsskyddet vid arbetsskador ut när man arbetar på annan plats? SKR och AFA Försäkring har gemensamt tagit fram en film för att reda ut begreppen och tydliggöra vad som gäller. Filmens längd är 10 minuter.
Se filmen på Youtube om försäkringsskyddet vid hem- och distansarbete
 
Förmåner i våra kollektivavtal
 
I "Säg hej till ditt kollektivavtal!" presenteras de förmåner som finns i kollektivavtalen Allmänna bestämmelser (AB) med flera. Utöver intressanta och meningsfulla jobb, får medarbetare i kommuner och regioner även en rad betydelsefulla förmåner. Innehållet vänder sig i första hand till nyanställda och framtida medarbetare i kommuner och regioner.
Säg hej till ditt kollektivavtal!
 
Seminarium 30 september - att upphandla företagshälsovård
 
Företagshälsovården är en viktig resurs i kommunernas, regionernas och de kommunala bolagens arbetsmiljöarbete. För arbetsgivare som anlitar externa företagshälsovårdstjänster och som vill utnyttja företagshälsovårdens fulla potential är kvaliteten på upphandlingen avgörande. Seminariet syftar till att ge kunskap och konkreta tips kring hur arbetsgivare i kommuner, regioner och kommunala bolag kan utveckla arbetet med upphandling av företagshälsovårdstjänster.
Företagshälsovård behovsstyrd upphandling
 
 
Arbetsgivarbloggen
 
 
Avtal 20: Utmanande balansgång för både oss och facken
Höstens avtalsförhandlingar blir en utmaning av flera skäl. Vi har en rejält ansträngd ekonomi att förhålla oss till samtidigt som förväntningarna från fack och medarbetare är höga, inte minst mot bakgrund av coronapandemin.
Det skriver Niclas Lindahl i sitt senaste blogginlägg.
Arbetsgivarbloggen

Prenumerera på Arbetsgivarbloggen och få blogginläggen direkt i din mejl
 
Notiser
 
Seminarium 20 oktober - samverkan är en framgångsfaktor
För att klara verksamhetens utmaningar där svaren inte är givna och samtidigt utveckla arbetsmiljön är väl fungerande samverkan en framgångsfaktor. Det har inte minst pandemin visat exempel på med en snabb omställning och ett systematiskt arbetsmiljöarbete med fortlöpande riskbedömningar.

På seminariet berättar Halmstad kommun, Lycksele kommun och Region Västmanland om framgångsfaktorer för att få samverkan att fungera i praktiken på alla nivåer från arbetsplatsnivå till högsta ledningsnivå.
Webbseminarium: Utmaningar löser vi i samverkan!
 
Gilla Jobbet Live - 3 november
I år kommer det handla om ergonomi i hemmet, om hur vi kan jobba med OSA-frågor på distans, kris, smittspridning och hur vi får till ett bra arbetsmiljöarbete under coronapandemin. Gilla Jobbet är Sveriges största arbetsmiljöevent och som vanligt kostar det inget att delta.
Gilla Jobbet Live 2020
 
Redaktör
Viktor Karlsson
viktor.karlsson@skr.se
08-452 70 00
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se